-
2025 - Devam Ediyor Adana Bölgesi'nde satışa sunulan taze su ürünlerinin kalite değerlendirmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Alt Yapı
ÖZOĞUL Y. (Yürütücü), KÖŞKER A. R., POLAT A., SAKARYA Y., ÖZYURT G.
-
2024 - Devam Ediyor İstilacı Balon Balıkları Kullanılarak Üretilen Balık Unlarında Tetrodotoksin Varlığının Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
KÖŞKER A. R. (Yürütücü), AYAS D., SAKARYA Y., ÖZOĞUL F., YILMAZ H. A., ÖZOĞUL Y., et al.
-
2024 - Devam Ediyor Görüntü İşleme ve Yapay Zeka Kullanılarak Balıklarda Kalitenin Modellenmesi ve Tahmin Edilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖZOĞUL Y. (Yürütücü), TAKADAŞ F., Hamidy S. M., ÖZOĞUL F., KÜLEY E., KUVVETLİ Y., et al.
-
2023 - Devam Ediyor Modifiye atmosfer paketleme ile bitkisel yağ bazlı nanoemülsiyonların stabil ve kolloidal salınım sistemi olarak kullanılmasının farklı deniz ürünlerindeki etkilerin incelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
UÇAR Y. (Yürütücü), ÖZYURT G., KÖŞKER A. R., DURMUŞ M., SAKARYA Y., ÖZOĞUL Y., et al.
-
2022 - Devam Ediyor Denizel ve tarımsal kaynaklardan elde edilen biyoaktif bileşenlerin gıda arzı güvenliği açısından değerlendirilmesi ve farklı gıda matrislerine uygulaması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ÖZOĞUL F. (Yürütücü), MERT B. N., SAKARYA Y., ÖZOĞUL Y., ÖZYURT G., POLAT A., et al.
-
2021 - Devam Ediyor Farklı giriş sıcaklıkları kullanılarak mikroenkapsüle edilmiş balık yağlarının oksidatif stabilitesinin araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
DURMUŞ M. (Yürütücü), KÖŞKER A. R., KORKMAZ K., ÖZOĞUL Y., KÜLEY E., UÇAR Y., et al.
-
2020 - Devam Ediyor Farklı Etken Madde Yüklü Nanolipozom Formülasyonlarının Levrek Filetolarının Kalite Parametrelerine Etkisinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖZOĞUL F. (Yürütücü), KÖŞKER A. R., ÖZKÜTÜK A. S., ÖZOĞUL Y., ÇİÇEK S., CEYLAN Z., et al.
-
2024 - 2027 Akdeniz Tarım-Gıda Yan Ürünleri ve Atıklarından Alternatif Sürdürülebilir Gıda Biyo-Bazlı Ambalaj Üretimi
TÜBİTAK Uluslararası Çoklu İşbirliği Projesi , ERA.NET Projesi
Özoğul F.(Yürütücü), Özoğul Y., Uçar Y., Durmuş M., Köşker A. R., Özoğul İ., et al.
-
2024 - 2027 Abomasum kaynaklı peynir mayasından laktik asit bakterilerinin izolasyonu biyokimyasal, moleküler identifikasyonu, biyoaktif bileşenlerinin probiyotik özelliklerinin ve biyojen amin üretim yeteneklerinin araştırılması
-
2025 - 2026 İstilacı Balon Balıklarından Hazırlanan Balık Unlarının Toksinolojik Açıdan Değerlendirilmesi
TÜBİTAK Projesi , 1002 - Hızlı Destek Programı
Köşker A. R. (Yürütücü), Durmuş M., Sakarya Y., Ayas D.
-
2024 - 2025 Tüketimlik Spirulina platensis'de ağır metal içeriğinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
USLU L. (Yürütücü), IŞIK O., KÖŞKER A. R.
-
2022 - 2024 Farklı Bölgelerde Yetiştiriciliği Yapılan Hasat Boyutundaki Levreklerin Besinsel Kompozisyon ve Mineral Değişiminin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
YILMAZ H. A. (Yürütücü), EROLDOĞAN O. T., EVLİYAOĞLU E., KÖŞKER A. R., DURMUŞ M.
-
2021 - 2024 Timol ve karvakrol içeren nanoemülsiyonların bazı gıda kaynaklı patojenler üzerine etkilerinin araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖZOĞUL Y. (Yürütücü), ÖZOĞUL F., DURMUŞ M., KÖŞKER A. R., YAZGAN H., ÖZTOP M. H., et al.
-
2020 - 2024 Doğu Akdeniz'de Avlanan Ticari Su Ürünlerinde Metal Düzeylerinin Tüketici Risk Değerlendirmesi Açısından Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
KÖŞKER A. R. (Yürütücü), BÜYÜKDEVECİ F., ÖZOĞUL F., ÖZOĞUL Y., AYAS D., KEBAPÇIOĞLU T., et al.
-
2020 - 2023 Bio-protective cultures and bioactive extracts as sustainable combined strategies to improve the shelf-life of perishable Mediterranean food (Bozulabilir Akdeniz Gıdalarının Raf Ömrünü Artırmak için Sürdürülebilir Birleşik Stratejiler Olarak Biyoaktif Ekstreler ve Biyo-Koruyucu Kültürler)
-
2018 - 2023 Gümüşi havuz balığından (Caracius gibelio) asit ve enzimatik hidroliz yöntemleriyle üretilen balık protein hidrolizatlarının biyokimyasal fiziksel ve mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Uçar Y., Özkütük A. S. (Yürütücü), Özoğul Y., Özyurt G., Köşker A. R., Küley E., et al.
-
2019 - 2021 Mikroenkapsüle Lactobacillus reuteri ve biyoaktif maddelerinin in vitro/in vivo antimikrobiyal etkilerinin incelenmesi
-
2019 - 2021 Farklı Oranlarda Adaçayı Esansiyel Yağı ile Hazırlanan Mikroenkapsüle Balık Yağının Depolama Süresince Oksidasyon ve Yağ Asitlerindeki Değişimlerin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
DURMUŞ M. (Yürütücü), ÖZOĞUL Y., KÜLEY BOĞA E., KÖŞKER A. R., UÇAR Y., ÖZYURT G., et al.
-
2019 - 2021 Nanoemülsifiye edilmiş greyfurt esansiyel yağının bakteriler üzerine etkilerinin disk difüzyon, MIC ve MBC metotları kullanılarak araştırılması
-
2018 - 2021 Balon Balığı (Lagocephalus sceleratus)’nın Ülkemiz Kıyılarında Yayılım Alanları, Biyolojisi ve Tetrodotoksin Düzeylerinin Belirlenmesi, Olası Mücadele Yöntemlerinin Araştırılması ve Aslan Balığı (Pterois sp.)’nin Ege Denizi ve Akdeniz ’ de Yayılım Alanlarının Belirlenmesi
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Uçar Y., Özoğul F., Köşker A. R., Durmuş M., Ayas D., Karakuş M.(Yürütücü), et al.
-
2018 - 2020 Balon Balıklarından İzole Edilen Bakterilerin Balık İnfüzyon Sıvıları İçerisindeki Tetrodotoksin TTX Üretimlerinin İncelenmesi