Öğr. Gör. Dr. BERFU GELEN


Adana Meslek Yüksek Okulu, Gıda İşleme

Şarap Üretim Teknolojisi


WoS Araştırma Alanları: Tarım Bilimleri, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age)


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Gıda Biyoteknolojisi, Alkollü İçecekler Teknolojisi, Yaşam Bilimleri, Biyoteknoloji, Temel Bilimler, Mühendislik ve Teknoloji

Eğitim Bilgileri

2011 - 2022

2011 - 2022

Doktora

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoteknoloji, Türkiye

2008 - 2011

2008 - 2011

Yüksek Lisans

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoteknoloji Abd Gıda Mühendisliği, Türkiye

2009 - 2010

2009 - 2010

Yüksek Lisans

Universidad Miguel Hernandez, Ingeniero Técnico Agrícola, Especialidad Industrias Agrarias Y Alimentarias , İspanya

Yaptığı Tezler

2022

2022

Doktora

SİYAH ÇAYA DEMLEME AŞAMASINDA EKLENEN BAZI AROMATİK BİTKİLERİN SİYAH ÇAYIN AROMA VE AROMA AKTİF BİLEŞİKLERİ, ANTİOKSİDAN KAPASİTESİ VE ANTİBAKTERİYEL AKTİVİTESİ ÜZERİNE ETKİLERİ

Çukurova Üniversitesi, Adana Meslek Yüksek Okulu, Gıda İşleme

2011

2011

Yüksek Lisans

TİCARİ SACCHAROMYCES CEREVISIAE MAYASININ EMİR ÜZÜMÜNDEN ELDE EDİLEN ŞARABIN AROMA AKTİF BİLEŞİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü / Biyoteknoloji Anabilim Dalı

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2013

2013

Multivariate Methods for Data Evaluation

Diğer

Prof.Dr.Karoly Heberger, Research Center for Natural Sciences

2011

2011

ISO 17025 Metot Validasyon ve Ölçüm Belirsizliği

Diğer

Dış Ticaret Müsteşarlığı Avrupa Birliği Projesi

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi

Gıda Biyoteknolojisi

Alkollü İçecekler Teknolojisi

Yaşam Bilimleri

Biyoteknoloji

Temel Bilimler

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2014 - Devam Ediyor

2014 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi Dr.

Çukurova Üniversitesi, Adana Meslek Yüksek Okulu, Gıda İşleme

Verdiği Dersler

Ön Lisans

Ön Lisans

Araştırma Yöntem ve Teknikleri

Ön Lisans

Ön Lisans

Girişimcilik

Ön Lisans

Ön Lisans

Duyusal Analiz Teknikleri

Ön Lisans

Ön Lisans

Üzüm Ürünleri

Ön Lisans

Ön Lisans

İşletme Hijyeni ve Sanitasyon

Ön Lisans

Ön Lisans

Üretim Teknikleri

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2021

2021

Comparison of volatile compounds in sesame oil and sesame cake extract

GELEN B., SELLİ S.

2ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON RAW MATERIALS TO PROCESSED FOODS, Adana, Türkiye, 3 - 04 Haziran 2021, ss.128-131

2014

2014

Siyah Çay ve Genel Özellikleri

Yabacı S. N., GELEN B., cabaroğlu t., Selli S., Çelik Z. D., Canatar M.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.222

2012

2012

Türkiye?de yetiştirilen bazı eriklerin antosiyanin bileşimlerinin belirlenmesi.

GELEN B.

11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.583

2012

2012

Üzüm ve dut pekmezlerinin fenol bileşikleri ve antioksidan kapasitesinin belirlenmesi

GELEN B., Kelebek H., SELLİ S.

3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.101

2011

2011

Evaluation of volatile profile in Turkish red wine obtained from cv. Kalecik karasi.

GELEN B., Selli S., Kelebek H.

Wine Active Compounds, Beaune, Fransa, 24 - 26 Mart 2011, ss.201-203

2010

2010

Volatile terpene constituents in fresh blood orange juice obtained from cv. Moro (Citrus sinensis(L). Osbeck).

GELEN B., kelebek h., şen k., selli s.

PSE International Symposium on ?Terpenes-Application, Activity and Analysis, İstanbul, Türkiye, 26 - 29 Ekim 2010, ss.101


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 38

h-indeksi (WOS): 1