Eğitim Bilgileri
2011 - 2022
2011 - 2022Doktora
Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoteknoloji, Türkiye
2008 - 2011
2008 - 2011Yüksek Lisans
Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoteknoloji Abd Gıda Mühendisliği, Türkiye
2009 - 2010
2009 - 2010Yüksek Lisans
Universidad Miguel Hernandez, Ingeniero Técnico Agrícola, Especialidad Industrias Agrarias Y Alimentarias , İspanya
Yaptığı Tezler
2022
2022Doktora
SİYAH ÇAYA DEMLEME AŞAMASINDA EKLENEN BAZI AROMATİK BİTKİLERİN SİYAH ÇAYIN AROMA VE AROMA AKTİF BİLEŞİKLERİ, ANTİOKSİDAN KAPASİTESİ VE ANTİBAKTERİYEL AKTİVİTESİ ÜZERİNE ETKİLERİ
Çukurova Üniversitesi, Adana Meslek Yüksek Okulu, Gıda İşleme
2011
2011Yüksek Lisans
TİCARİ SACCHAROMYCES CEREVISIAE MAYASININ EMİR ÜZÜMÜNDEN ELDE EDİLEN ŞARABIN AROMA AKTİF BİLEŞİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü / Biyoteknoloji Anabilim Dalı
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2013
2013Multivariate Methods for Data Evaluation
Diğer
Prof.Dr.Karoly Heberger, Research Center for Natural Sciences
2011
2011ISO 17025 Metot Validasyon ve Ölçüm Belirsizliği
Diğer
Dış Ticaret Müsteşarlığı Avrupa Birliği Projesi
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Teknolojisi
Gıda Biyoteknolojisi
Alkollü İçecekler Teknolojisi
Yaşam Bilimleri
Biyoteknoloji
Temel Bilimler
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Unvanlar / Görevler
2014 - Devam Ediyor
2014 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi Dr.
Çukurova Üniversitesi, Adana Meslek Yüksek Okulu, Gıda İşleme
Verdiği Dersler
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2012
2012Potential of Spanish sour-sweet pomegranates (cultivar C25) for the juice industry
Carbonell-Barrachina A. A., Calin-Sanchez A., Bagatar B., Hernandez F., Legua P., Martinez-Font R., et al.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL , cilt.18, sa.2, ss.129-138, 2012 (SCI-Expanded)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
2021
2021Comparison of volatile compounds in sesame oil and sesame cake extract
GELEN B., SELLİ S.
2ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON RAW MATERIALS TO PROCESSED FOODS, Adana, Türkiye, 3 - 04 Haziran 2021, ss.128-131
2014
2014Siyah Çay ve Genel Özellikleri
Yabacı S. N., GELEN B., cabaroğlu t., Selli S., Çelik Z. D., Canatar M.
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.222
2012
2012Türkiye?de yetiştirilen bazı eriklerin antosiyanin bileşimlerinin belirlenmesi.
GELEN B.
11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.583
2012
2012Üzüm ve dut pekmezlerinin fenol bileşikleri ve antioksidan kapasitesinin belirlenmesi
GELEN B., Kelebek H., SELLİ S.
3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.101
2011
2011Evaluation of volatile profile in Turkish red wine obtained from cv. Kalecik karasi.
GELEN B., Selli S., Kelebek H.
Wine Active Compounds, Beaune, Fransa, 24 - 26 Mart 2011, ss.201-203
2010
2010