Eğitim Bilgileri
2011 - 2022
2011 - 2022Doktora
Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoteknoloji, Türkiye
2008 - 2011
2008 - 2011Yüksek Lisans
Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoteknoloji Abd Gıda Mühendisliği, Türkiye
2009 - 2010
2009 - 2010Yüksek Lisans
Universidad Miguel Hernandez, Ingeniero Técnico Agrícola, Especialidad Industrias Agrarias Y Alimentarias , İspanya
Yaptığı Tezler
2022
2022Doktora
SİYAH ÇAYA DEMLEME AŞAMASINDA EKLENEN BAZI AROMATİK BİTKİLERİN SİYAH ÇAYIN AROMA VE AROMA AKTİF BİLEŞİKLERİ, ANTİOKSİDAN KAPASİTESİ VE ANTİBAKTERİYEL AKTİVİTESİ ÜZERİNE ETKİLERİ
Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoteknoloji
2011
2011Yüksek Lisans
TİCARİ SACCHAROMYCES CEREVISIAE MAYASININ EMİR ÜZÜMÜNDEN ELDE EDİLEN ŞARABIN AROMA AKTİF BİLEŞİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ
Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoteknoloji
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2013
2013Multivariate Methods for Data Evaluation
Diğer
Prof.Dr.Karoly Heberger, Research Center for Natural Sciences
2011
2011ISO 17025 Metot Validasyon ve Ölçüm Belirsizliği
Diğer
Dış Ticaret Müsteşarlığı Avrupa Birliği Projesi
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Teknolojisi
Gıda Biyoteknolojisi
Alkollü İçecekler Teknolojisi
Yaşam Bilimleri
Biyoteknoloji
Temel Bilimler
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Ünvanlar / Görevler
2014 - Devam Ediyor
2014 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi Dr.
Çukurova Üniversitesi, Adana Meslek Yüksek Okulu, Gıda İşleme
Verdiği Dersler
Makaleler
Tümü (2)
SCI-E, SSCI, AHCI (2)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (2)
Scopus (2)
2025
20251. Identification of key odorants in Turkish black tea beverage and aroma changes by adding aromatic plants
GELEN B., GÜÇLÜ G., Kelebek H., SELLİ S.
Journal of Food Composition and Analysis
, cilt.145, 2025 (SCI-Expanded)
2012
20122. Potential of Spanish sour-sweet pomegranates (cultivar C25) for the juice industry
Carbonell-Barrachina A. A., Calin-Sanchez A., Bagatar B., Hernandez F., Legua P., Martinez-Font R., et al.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL
, cilt.18, sa.2, ss.129-138, 2012 (SCI-Expanded)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2021
20211. Comparison of volatile compounds in sesame oil and sesame cake extract
GELEN B., SELLİ S.
2ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON RAW MATERIALS TO PROCESSED FOODS, Adana, Türkiye, 3 - 04 Haziran 2021, ss.128-131, (Tam Metin Bildiri)
2014
20142. Siyah Çay ve Genel Özellikleri
Yabacı S. N., GELEN B., cabaroğlu t., Selli S., Çelik Z. D., Canatar M.
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.222, (Tam Metin Bildiri)
2012
20123. Türkiye?de yetiştirilen bazı eriklerin antosiyanin bileşimlerinin belirlenmesi.
GELEN B.
11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.583, (Tam Metin Bildiri)
2012
20124. Üzüm ve dut pekmezlerinin fenol bileşikleri ve antioksidan kapasitesinin belirlenmesi
GELEN B., Kelebek H., SELLİ S.
3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.101, (Tam Metin Bildiri)
2011
20115. Evaluation of volatile profile in Turkish red wine obtained from cv. Kalecik karasi.
GELEN B., Selli S., Kelebek H.
Wine Active Compounds, Beaune, Fransa, 24 - 26 Mart 2011, ss.201-203, (Tam Metin Bildiri)
2010
2010