Eğitim Bilgileri
2010 - Devam Ediyor
2010 - Devam EdiyorDoktora
Mersin Üniversitesi, Sosysl Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı, Türkiye
Yaptığı Tezler
2004
2004Yüksek Lisans
Turizm İşletme Belgeli Yiyecek İçecek İşletmelerinde Mönü Planlama ve Fiyatlandırma: İstanbul Örneği
Sakarya Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Ana Bilim Dalı/ Turizm İşletmeciliği Bilim Dalı
Yabancı Diller
B1 Orta
B1 Ortaİngilizce
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
İşletme
Turizm ve Otel İşletmeciliği
Akademik Ünvanlar / Görevler
2003 - Devam Ediyor
2003 - Devam EdiyorOkutman
Çukurova Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Konaklama İşletmeciliği
Akademi Dışı Deneyim
2000 - 2001
2000 - 2001Asistan Project Manager
Toyota Fabrikası/Merkezi Yemekhane, Asistan Project Manager
1998 - 2000
1998 - 2000Genel Müdür Yardımcısı
Karabey Apart Otel, Genel Müdür Yardımcısı
1997 - 1998
1997 - 1998Ön Büro Elemanı
Meryan Otel, Ön Büro Elemanı
1996 - 1997
1996 - 1997Ön Büro Elemanı
Sun Park Garden, Ön Büro Elemanı
1995 - 1996
1995 - 1996Ön Büro Elemanı
Aykar Otel, Ön Büro Elemanı
Makaleler
Tümü (8)
SCI-E, SSCI, AHCI (1)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (1)
Scopus (1)
TRDizin (6)
Diğer Yayınlar (1)
2023
20231. COVID-19 Sürecinde Ev Dışı Gıda Tüketiminin Değişimi
Haseki M. İ., OGUZ S., BUZCU Z., Özçiçek Dölekoğlu C.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.11, sa.3, ss.1891-1918, 2023 (TRDizin)
2022
20222. Yerli Turistlerin Sokak Lezzeti Algılarının Davranış Niyeti ve Memnuniyet ÜzerindekiEtkisi
Buzcu Z., Oğuz S., Ballı E.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.10, sa.4, ss.3310-3331, 2022 (TRDizin)
2020
20203. Yerel Halkın Sokak Lezzetlerine Karşı Algıları: Adana Örneği
OĞUZ S., BALLI E., BUZCU Z.
Turizm Akademik Dergisi , cilt.7, sa.2, ss.107-121, 2020 (TRDizin)
2020
20204. The Effect of Gastronomy Brand Value Components on Travel Intention: A Case of a Route
OĞUZ S., BUZCU Z., HASEKİ M. İ.
Uluslararası Ekonomi ve Yenilik Dergisi , cilt.6, sa.2, ss.276-295, 2020 (Hakemli Dergi)
2018
20185. ”Adana’da Turizm Sektörünün Bölgesel Kalkınmadaki Rolü”
EKER N., KIZILDEMİR Ö., OĞUZ S.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi , cilt.5, sa.2, ss.108-136, 2018 (TRDizin)
2018
20186. Gastronomi Turizminde Gelişmişlik Göstergeleri Ölçeği: Geliştirilmesi, Geçerliliği ve Güvenilirliği
OĞUZ S., UNUR K.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.6, sa.1, ss.409-429, 2018 (TRDizin)
2016
20167. Outcome of the Respiratory Syncytial Virus related acute lower respiratory tract infection among hospitalized newborns: A prospective multicenter study
ALAN S., Erdeve O., Cakir U., Akduman H., ZENCIROGLU A., Akcakus M., et al.
Journal of Maternal-Fetal and Neonatal Medicine
, cilt.29, sa.13, ss.2186-2193, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2012
20128. “Sürekli Öğrenmeye Açık Örgüt İklimi Oluşturmak”
DEMİRKOL Ş., OĞUZ S.
Plastik Araştırma, Geliştirme ve İnceleme Dergisi , sa.121, ss.114-136, 2012 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. A QUALITATIVE RESEARCH ON ADANA FOOD CULTURE
OĞUZ S., BUZCU Z.
12. INTERNATIONAL SUMMIT SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Gaziantep, Türkiye, 29 - 31 Mayıs 2024, ss.170-187, (Tam Metin Bildiri)
2024
20242. A QUALITATIVE RESEARCH ON GAZİANTEP FOOD CULTURE
BUZCU Z., OĞUZ S.
AHI EVRAN 4. INTERNATIONAL CONGRESS ON SCIENTIFIC RESEARCH, Kırşehir, Türkiye, 26 - 28 Nisan 2024, ss.658-671, (Tam Metin Bildiri)
2022
20223. Turistlerin Sokak Lezzeti Algıları, Davranış Niyetleri ve Tatminleri Arasındaki İlişkilerin İncelenmesi
BUZCU Z., OĞUZ S., BALLI E.
8th International Entrepreneurship Social Sciences Congress, Aksaray, Türkiye, 17 - 19 Kasım 2022, ss.895-906, (Tam Metin Bildiri)
2022
20224. Sosyal Medya'da Adana Sokakları Lezzetleri Youtube Örneği
OĞUZ S., BUZCU Z., HASEKİ M. İ.
Ege 7.Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi, İzmir, Türkiye, 24 - 25 Aralık 2022, ss.866-883, (Tam Metin Bildiri)
2022
20225. SOSYAL MEDYA’DA ADANA SOKAK LEZZETLERİ YOUTUBE ÖRNEĞİ
OĞUZ S., BUZCU Z., HASEKİ M. İ.
Ege 7.Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi, İzmir, Türkiye, 24 - 25 Aralık 2022, ss.866-883, (Tam Metin Bildiri)
2022
20226. “Turistlerin Sokak Lezzeti Algıları, Davranış Niyetleri ve Tatminleri Arasındaki İlişkinin İncelenmesi
OĞUZ S., BUZCU Z., BALLI E.
8. International Enterpreneurship Socıal Scıences Congress, 17 Kasım 2022, (Tam Metin Bildiri)
2022
20227. SOKAK SATICILARININ BAKIŞ AÇISINA GÖRE ADANA SOKAK LEZZETLERİ
OĞUZ S., BUZCU Z., HASEKİ M. İ.
5.Hagia Sophia International Conference on Multidisciplinary Scientific Studies, İstanbul, Türkiye, 17 - 18 Ekim 2022, ss.455-469, (Tam Metin Bildiri)
2022
20228. Sokak satıcılarının bakış açısına göre Adana sokak lezzetleri
OĞUZ S., BUZCU Z., HASEKİ M. İ.
5. Hagia Sophia International Conference on Multidisciplinary Scientific Studies, İstanbul, Türkiye, 17 - 18 Ekim 2022, ss.455-469, (Tam Metin Bildiri)
2017
20179. Awareness of Adana’s Cultural Assets
OĞUZ S., BOZKURT A.
”, 1I. Uluslararası Turizmin ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, 13 - 14 Aralık 2017, (Özet Bildiri)
2016
201610. A SWOT Analysis for Investigating Elderly Tourism Potential of Eastern Mediterranean Region in Turkey
Yavuz M. C., Ballı E., Buzcu Z., Oğuz S.
1st International Eastern Mediterranean Tourism Symposium, Gazimagusa, Kıbrıs (Kktc), 22 - 23 Nisan 2016, ss.212, (Özet Bildiri)
2016
201611. Doğu Akdeniz Bölgesinin İleri Yaş Turizmi Potansiyelinin İncelenmesine Yönelik Bir Swot Analizi
YAVUZ M. C., BALLI E., BUZCU Z., OĞUZ S.
1. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Gazimagusa, Kıbrıs (Kktc), 22 - 23 Nisan 2016, (Özet Bildiri)
2016
201612. DOĞU AKDENİZ BÖLGESİNİN İLERİ YAŞ TURİZMİ POTANSİYELİNiN İNCELENMESİNE YÖNELİK BİR SWOT ANALİZİ
YAVUZ M. C., BALLI E., OĞUZ S., BUZCU Z.
I. ULUSLARARASI DOĞU AKDENİZ TURİZM SEMPOZYUMU, Magosa, Kıbrıs (Kktc), 22 - 23 Nisan 2016, ss.212, (Özet Bildiri)
2016
201613. DOĞU AKDENIZ BÖLGESININ İLERI YAŞ TURIZMI POTANSIYELININ İNCELENMESINE YÖNELIK BIR SWOTANALIZI
Yavuz M. C., Ballı E., Oğuz S., Buzcu Z.
I. ULUSLARARASI DOĞU AKDENİZ TURİZMSEMPOZYUMU, Gazimagusa, Kıbrıs (Kktc), 22 - 23 Nisan 2016, ss.212, (Özet Bildiri)
2015
201514. Kalkınma, Turizm ve Bir Gastronomi Destinasyonu Markası Olarak Adana
Oğuz S., Ballı E., Yavuz M. C.
Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, İzmir, Türkiye, 10 - 12 Aralık 2015, ss.35, (Özet Bildiri)
2013
201315. Alternatif Turizm Kapsamında Adana?da Yayla Turizmi
UNUR K., BUZCU Z., OĞUZ S.
2.Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Adana, Türkiye, 19 Nisan 2013, ss.229-245, (Tam Metin Bildiri)
2012
201216. “Türkiye’de Medikal Turizm: Adana Örneği
UNUR K., BUZCU Z., OĞUZ S.
1. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2012, (Tam Metin Bildiri)
2012
201217. Türkiye'de Medikal Turizm: Adana İli Örneği
UNUR K., BUZCU Z., OĞUZ S.
1.Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 20 Nisan 2012, cilt.6, sa.19, ss.327-340, (Tam Metin Bildiri)
2009
200918. “İş-Aile Yaşam Çatışmasının Yöneticiler Üzerindeki Etkisini Belirlemeye Yönelik Otel İşletmelerinde Bir Araştırma
İplik F., OĞUZ S.
10. Ulusal Turizm Kongresi, Mersin, Türkiye, 21 - 24 Ekim 2009, (Tam Metin Bildiri)
2009
200919. İş-Aile Yaşam Çatışmasının Kadın Çalışanların İş Tatmini ve Örgütsel Bağlılıkları Üzerindeki Etkisini Belirlemeye Yönelik Turizm Sektöründe Bir Araştırma
iplik f., OĞUZ S.
Uluslararası- Disiplinlerarası Kadın Çalışmaları Kongresi, 5 - 07 Mart 2009, (Tam Metin Bildiri)
2007
200720. Bir Turizm Ürünü Olarak Şarap ve Şarap Turizmi
OĞUZ S., iplik F.
1.Ulusal Türkiye Turizmi Kongresi, Skarya, Türkiye, 7 - 08 Ekim 2007, (Tam Metin Bildiri)
2005
200521. Türkiye’de İç Turizm Açısından İnanç Turizmi
batman o., OĞUZ S.
III. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi, 7 - 09 Haziran 2005, (Tam Metin Bildiri)
2005
200522. “Yiyecek İçecek Hizmetlerinde Dış Kaynaklardan Yararlanma: Adana’daki 4 ve 5 Yıldızlı Otel İşlemeleri Üzerine Bir Araştırma
OĞUZ S., İplik F.
1.Çanakkale Turizm Biyenali, Çanakkale, Türkiye, 5 - 07 Mayıs 2005, (Tam Metin Bildiri)
2002
200223. Turistik Ürün Oluşturmada Yerel El Sanatlarının Üretim Merkezi Olarak Değerlendirilmesi Sakarya Örneği
DEMİRKOL Ş., OĞUZ S.
3. Ulusal Türkiye Turizmi Sempozyumu, Türkiye, 7 - 08 Kasım 2002, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2024
20241. Gastronomi ve Sağlık Turizmi Yönüyle ADANA
OĞUZ S., BUZCU Z.
Akademisyen Yayınevi Kitabevi, Ankara, 2024
2023
20232. Turizm İşletmelerinde Çalışanların Güçlendirilmesi
OĞUZ S., BUZCU Z.
İşletmelerde Güncel Paradigmalar , Prof. Dr. Fatma Nur İPLIK, Editör, Akademisyen Kitabevi, Ankara, ss.95-110, 2023
2022
20223. Adana Mutfağının Korunmasında Yöresel Yiyecek Kullanımının Aşçıların Algıları Kapsamında İstatistiksel Analizlerle Tespiti
OĞUZ S., BUZCU Z.
İstatistiksel Tekniklerle Güncel Analizler, Fatma Feyza Gündüz, Editör, Gazi Kitabevi, Ankara, ss.189-218, 2022
2020
20204. İstatistiksel Analizlerle Seyahat Acentalarının Sorunlarının Tespiti: Adana Örneği
OĞUZ S., BUZCU Z.
AKADEMİK ÇALIŞMALARDA İSTATİSTİK UYGULAMALARI, Selim Gündüz, Editör, Gazi Kitabevi, Ankara, ss.161-188, 2020
2010
20105. Yiyecek İçecek İşletmelerinde Toplam Kalite Yönetimi
OĞUZ S.
Turizm İşletmelerinde Toplam Kalite Yönetimi, Demirkol Ş., Halis M., Editör, Değişim Yayınevi, İstanbul, ss.157-264, 2010
2008
20086. ?Kültür Turizmi?
OĞUZ S.
Turistik Ürün Çeşitlendirmesi, Hacıoğlu N., Avcıkurt C., Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.157-264, 2008
Ansiklopedide Bölümler