Öğr. Gör. SİBEL OĞUZ


Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu


WoS Araştırma Alanları: Sosyal Bilimler (Soc), Sosyal Bilimler İnterdisipliner, Sosyal Bilimler Genel


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler, İşletme, Turizm ve Otel İşletmeciliği

Eğitim Bilgileri

2010 - Devam Ediyor

2010 - Devam Ediyor

Doktora

Mersin Üniversitesi, Sosysl Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı, Türkiye

Yaptığı Tezler

2004

2004

Yüksek Lisans

Turizm İşletme Belgeli Yiyecek İçecek İşletmelerinde Mönü Planlama ve Fiyatlandırma: İstanbul Örneği

Sakarya Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Ana Bilim Dalı/ Turizm İşletmeciliği Bilim Dalı

Yabancı Diller

B1 Orta

B1 Orta

İngilizce

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

İşletme

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Akademik Ünvanlar / Görevler

2003 - Devam Ediyor

2003 - Devam Ediyor

Okutman

Çukurova Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Konaklama İşletmeciliği

Akademi Dışı Deneyim

2000 - 2001

2000 - 2001

Asistan Project Manager

Toyota Fabrikası/Merkezi Yemekhane, Asistan Project Manager

1998 - 2000

1998 - 2000

Genel Müdür Yardımcısı

Karabey Apart Otel, Genel Müdür Yardımcısı

1997 - 1998

1997 - 1998

Ön Büro Elemanı

Meryan Otel, Ön Büro Elemanı

1996 - 1997

1996 - 1997

Ön Büro Elemanı

Sun Park Garden, Ön Büro Elemanı

1995 - 1996

1995 - 1996

Ön Büro Elemanı

Aykar Otel, Ön Büro Elemanı

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi

Gastronomi Turizmi

Turizm Çeşitleri

Menü Yönetimi

Uluslararası Turizm

Makaleler

Tümü (8)
SCI-E, SSCI, AHCI (1)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (1)
Scopus (1)
TRDizin (6)
Diğer Yayınlar (1)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

1. A QUALITATIVE RESEARCH ON ADANA FOOD CULTURE

OĞUZ S., BUZCU Z.

12. INTERNATIONAL SUMMIT SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Gaziantep, Türkiye, 29 - 31 Mayıs 2024, ss.170-187, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

2. A QUALITATIVE RESEARCH ON GAZİANTEP FOOD CULTURE

BUZCU Z., OĞUZ S.

AHI EVRAN 4. INTERNATIONAL CONGRESS ON SCIENTIFIC RESEARCH, Kırşehir, Türkiye, 26 - 28 Nisan 2024, ss.658-671, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

3. Turistlerin Sokak Lezzeti Algıları, Davranış Niyetleri ve Tatminleri Arasındaki İlişkilerin İncelenmesi

BUZCU Z., OĞUZ S., BALLI E.

8th International Entrepreneurship Social Sciences Congress, Aksaray, Türkiye, 17 - 19 Kasım 2022, ss.895-906, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

4. Sosyal Medya'da Adana Sokakları Lezzetleri Youtube Örneği

OĞUZ S., BUZCU Z., HASEKİ M. İ.

Ege 7.Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi, İzmir, Türkiye, 24 - 25 Aralık 2022, ss.866-883, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

5. SOSYAL MEDYA’DA ADANA SOKAK LEZZETLERİ YOUTUBE ÖRNEĞİ

OĞUZ S., BUZCU Z., HASEKİ M. İ.

Ege 7.Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi, İzmir, Türkiye, 24 - 25 Aralık 2022, ss.866-883, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

6. “Turistlerin Sokak Lezzeti Algıları, Davranış Niyetleri ve Tatminleri Arasındaki İlişkinin İncelenmesi

OĞUZ S., BUZCU Z., BALLI E.

8. International Enterpreneurship Socıal Scıences Congress, 17 Kasım 2022, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

7. SOKAK SATICILARININ BAKIŞ AÇISINA GÖRE ADANA SOKAK LEZZETLERİ

OĞUZ S., BUZCU Z., HASEKİ M. İ.

5.Hagia Sophia International Conference on Multidisciplinary Scientific Studies, İstanbul, Türkiye, 17 - 18 Ekim 2022, ss.455-469, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

8. Sokak satıcılarının bakış açısına göre Adana sokak lezzetleri

OĞUZ S., BUZCU Z., HASEKİ M. İ.

5. Hagia Sophia International Conference on Multidisciplinary Scientific Studies, İstanbul, Türkiye, 17 - 18 Ekim 2022, ss.455-469, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

9. Awareness of Adana’s Cultural Assets

OĞUZ S., BOZKURT A.

”, 1I. Uluslararası Turizmin ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, 13 - 14 Aralık 2017, (Özet Bildiri)

2016

2016

10. A SWOT Analysis for Investigating Elderly Tourism Potential of Eastern Mediterranean Region in Turkey

Yavuz M. C., Ballı E., Buzcu Z., Oğuz S.

1st International Eastern Mediterranean Tourism Symposium, Gazimagusa, Kıbrıs (Kktc), 22 - 23 Nisan 2016, ss.212, (Özet Bildiri)

2016

2016

11. Doğu Akdeniz Bölgesinin İleri Yaş Turizmi Potansiyelinin İncelenmesine Yönelik Bir Swot Analizi

YAVUZ M. C., BALLI E., BUZCU Z., OĞUZ S.

1. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Gazimagusa, Kıbrıs (Kktc), 22 - 23 Nisan 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

12. DOĞU AKDENİZ BÖLGESİNİN İLERİ YAŞ TURİZMİ POTANSİYELİNiN İNCELENMESİNE YÖNELİK BİR SWOT ANALİZİ

YAVUZ M. C., BALLI E., OĞUZ S., BUZCU Z.

I. ULUSLARARASI DOĞU AKDENİZ TURİZM SEMPOZYUMU, Magosa, Kıbrıs (Kktc), 22 - 23 Nisan 2016, ss.212, (Özet Bildiri)

2016

2016

13. DOĞU AKDENIZ BÖLGESININ İLERI YAŞ TURIZMI POTANSIYELININ İNCELENMESINE YÖNELIK BIR SWOTANALIZI

Yavuz M. C., Ballı E., Oğuz S., Buzcu Z.

I. ULUSLARARASI DOĞU AKDENİZ TURİZMSEMPOZYUMU, Gazimagusa, Kıbrıs (Kktc), 22 - 23 Nisan 2016, ss.212, (Özet Bildiri)

2015

2015

14. Kalkınma, Turizm ve Bir Gastronomi Destinasyonu Markası Olarak Adana

Oğuz S., Ballı E., Yavuz M. C.

Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, İzmir, Türkiye, 10 - 12 Aralık 2015, ss.35, (Özet Bildiri)

2013

2013

15. Alternatif Turizm Kapsamında Adana?da Yayla Turizmi

UNUR K., BUZCU Z., OĞUZ S.

2.Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Adana, Türkiye, 19 Nisan 2013, ss.229-245, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

16. “Türkiye’de Medikal Turizm: Adana Örneği

UNUR K., BUZCU Z., OĞUZ S.

1. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2012, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

17. Türkiye'de Medikal Turizm: Adana İli Örneği

UNUR K., BUZCU Z., OĞUZ S.

1.Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 20 Nisan 2012, cilt.6, sa.19, ss.327-340, (Tam Metin Bildiri)

2007

2007

20. Bir Turizm Ürünü Olarak Şarap ve Şarap Turizmi

OĞUZ S., iplik F.

1.Ulusal Türkiye Turizmi Kongresi, Skarya, Türkiye, 7 - 08 Ekim 2007, (Tam Metin Bildiri)

2005

2005

21. Türkiye’de İç Turizm Açısından İnanç Turizmi

batman o., OĞUZ S.

III. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi, 7 - 09 Haziran 2005, (Tam Metin Bildiri)

2002

2002

23. Turistik Ürün Oluşturmada Yerel El Sanatlarının Üretim Merkezi Olarak Değerlendirilmesi Sakarya Örneği

DEMİRKOL Ş., OĞUZ S.

3. Ulusal Türkiye Turizmi Sempozyumu, Türkiye, 7 - 08 Kasım 2002, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

1. Gastronomi ve Sağlık Turizmi Yönüyle ADANA

OĞUZ S., BUZCU Z.

Akademisyen Yayınevi Kitabevi, Ankara, 2024

2023

2023

2. Turizm İşletmelerinde Çalışanların Güçlendirilmesi

OĞUZ S., BUZCU Z.

İşletmelerde Güncel Paradigmalar , Prof. Dr. Fatma Nur İPLIK, Editör, Akademisyen Kitabevi, Ankara, ss.95-110, 2023

2022

2022

3. Adana Mutfağının Korunmasında Yöresel Yiyecek Kullanımının Aşçıların Algıları Kapsamında İstatistiksel Analizlerle Tespiti

OĞUZ S., BUZCU Z.

İstatistiksel Tekniklerle Güncel Analizler, Fatma Feyza Gündüz, Editör, Gazi Kitabevi, Ankara, ss.189-218, 2022

2020

2020

4. İstatistiksel Analizlerle Seyahat Acentalarının Sorunlarının Tespiti: Adana Örneği

OĞUZ S., BUZCU Z.

AKADEMİK ÇALIŞMALARDA İSTATİSTİK UYGULAMALARI, Selim Gündüz, Editör, Gazi Kitabevi, Ankara, ss.161-188, 2020

2010

2010

5. Yiyecek İçecek İşletmelerinde Toplam Kalite Yönetimi

OĞUZ S.

Turizm İşletmelerinde Toplam Kalite Yönetimi, Demirkol Ş., Halis M., Editör, Değişim Yayınevi, İstanbul, ss.157-264, 2010

2008

2008

6. ?Kültür Turizmi?

OĞUZ S.

Turistik Ürün Çeşitlendirmesi, Hacıoğlu N., Avcıkurt C., Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.157-264, 2008

Ansiklopedide Bölümler



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 12

h-indeksi (WOS): 1