Öğr. Gör. AYHAN SAYĞI


Yumurtalık Meslek Yüksek Okulu, Yumurtalık Meslek Yüksekokulu

Yumurtalık Meslek Yüksek Okulu


WoS Araştırma Alanları: Konaklama Eğlence Spor Ve Turizm, Ekonomi Ve İş, Tarım Ekonomisi Ve Politikası, Sosyal Bilimler (Soc)


Avesis Araştırma Alanları: İşletme, Muhasebe, Finansman, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Tarım Ekonomisi


Yayınlardaki İsimler: Ayhan Saygı

Metrikler

Yayın

42

Yayın (WoS)

1

Yayın (Scopus)

1

Atıf (Scholar)

9

H-İndeks (Scholar)

1

Atıf (Diğer Toplam)

2

Proje

2

Açık Erişim

3
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2008 - 2010

2008 - 2010

Yüksek Lisans

Çukurova Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme, Türkiye

1998 - 2001

1998 - 2001

Lisans

Çukurova Üniversitesi, İktisadi Ve İdari Bilimler, İşletme, Türkiye

Yabancı Diller

B1 Orta

B1 Orta

İngilizce

Araştırma Alanları

İşletme

Muhasebe

Finansman

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Tarım Ekonomisi

Akademik Ünvanlar / Görevler

2012 - Devam Ediyor

2012 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi

Çukurova Üniversitesi, Yumurtalık Meslek Yüksek Okulu, Otel,Lokanta Ve İkram Hizmetleri

Yönetimsel Görevler

2014 - 2019

2014 - 2019

Bölüm Başkanı

Çukurova Üniversitesi, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri

Akademi Dışı Deneyim

2007 - 2010

2007 - 2010

Ticari Kuruluş Özel, Akdeniz Boya Sanayi Ltd Şti, Muhasebe

2007 - 2010

2007 - 2010

Muhasebe Finansman Memuru

Akdeniz Boya Sanayi İh. İth. Ltd Şti, Muhasebe Finansman Memuru

Makaleler

Tümü (4)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (1)
ESCI (1)
Scopus (1)
TRDizin (1)
Diğer Yayınlar (1)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2019

2019

1. Bağımsız Denetimde Kalite Göstergeleri: Literatür İncelemesi

TUAN K., SAYĞI A., Besen R.

18. Uluslararası İşletmecilik Kongresi, Osmaniye, Türkiye, 2 - 04 Mayıs 2019, ss.337-340, (Özet Bildiri)

2019

2019

2. Yeşil Gübrelemenin Bitki Gelişimi Üzerine Etkileri

SAYĞI H., TÜREMİŞ N. F., SAYĞI A.

II. International Science and Academic Congress'19, Konya, Türkiye, 19 - 20 Nisan 2019, ss.347-353, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2018

2018

3. 3rd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2018)

SAYĞI H., SAYĞI A.

Tarımsal Faaliyetlerde Çevre Maliyetleri, 24 - 26 Ekim 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

4. Tarımsal Faaliyetlerde Çevre Maliyetleri

SAYĞI H., SAYĞI A.

3rd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2018), Adana, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2018, ss.1377, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

5. Global Warming Effects on the Agricultural Sectorand Solutions

SAYĞI H., TÜREMİŞ N. F., SAYĞI A.

4TH INTERNATIONAL AGRICULTURE CONGRESS, Nevşehir, Türkiye, 5 - 08 Temmuz 2018, ss.189, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2018

2018

6. Problems and Solutions in Agricultural Sector in Turkey

SAYĞI A., SAYĞI H., GÖKÇE M. A.

IV. international agriculture congress, Nevşehir, Türkiye, 5 - 08 Temmuz 2018, cilt.1, sa.1, ss.207, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

7. Dünyada ve Türkİye’de Örtüaltı Yetiştiriciliği

SAYĞI H., SAYĞI A., BAYKAL M.

2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017)Çukurova University, Congress Center, October 25-27, 2017, Adana / TURKEY, 25 - 27 Ekim 2017, ss.1596-1600, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

8. Eff ects of Green Fertilizer Blank (Vİgna sİnensİs L.), andSoybean Beans (Gylcİne max. L. Merr.) on Output OrganicStrawberry Production and Quality

SAYĞI H., SAYĞI A., BAYKAL M.

2nd InternaƟ onal Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017)Çukurova University, Congress Center, October 25-27, 2017, Adana / TURKEY, 25 - 27 Ekim 2017, ss.1595, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

10. Organik Tarıma Bağlı Alternatif Turizm Faaliyetleri

SAYĞI A., SAYĞI H., BAYKAL M.

2nd Internai onal Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017)Çukurova University, Congress Center, October 25-27, 2017, Adana / TURKEY, 25 - 27 Ekim 2017, ss.1630, (Özet Bildiri)

2017

2017

11. THE EFFECTS OF AGRICULTURAL ACTIVITIES ON THE CLIMATE CHANGE

SAYĞI H., SAYĞI A., BAYKAL M.

2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017)., Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, ss.721, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

12. EFFECTS OF CLIMATE CHANGE ON TURKISH TOURISM

SAYĞI A., SAYĞI H., BAYKAL M.

2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, ss.8, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

13. Global Warming Impact on Biodiversity and Ecosystem Resources

SAYĞI A., SAYĞI H., BAYKAL M.

2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, ss.730, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

14. NUTRITIVE VALUE AND PROCESSING OF QUINOA

BAYKAL M., ÇELİK M., SAYĞI H., SAYĞI A.

2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

15. ORGANİK ÜRÜNLERİ PAZARLAMADA KARŞILAŞILAN SORUNLAR

SAYĞI A., SAYĞI H., BAYKAL M.

2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, ss.727, (Özet Bildiri)

2017

2017

16. Effects of Crop Rotation Applications on Plant Nutrient Uptake in Organic Strawberry Growing

SAYĞI H., TÜREMİŞ N. F., SAYĞI A., BAYKAL M.

2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, ss.718, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

17. NUTRITIONAL VALUES OF WATERMELON AND PRESENTATION FORM IN CUISINE

BAYKAL M., ÇELİK M., SAYĞI H., SAYĞI A.

2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

18. USAGE OF ORGANIC PRODUCTS IN GASTRONOMY

BAYKAL M., ÇELİK M., SAYĞI H., SAYĞI A.

2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017, Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

19. DÜNYADA ve TÜRKİYE'DE ÖRTÜALTI YETİŞTİRİCİLİĞİ

SAYĞI H., SAYĞI A., BAYKAL M.

2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, ss.719, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

20. ORGANİK TARIMA BAĞLI ALTERNATİF TURİZM FAALİYETLERİ

SAYĞI A., SAYĞI H., BAYKAL M.

2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, ss.729, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

21. Dünyada ve Türkiye'de Örtüaltı Yetiştiriciliği

SAYĞI H., SAYĞI A., BAYKAL M.

2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, ss.719, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

22. EFFECTS OF GREEN FERTILIZER BLANK (Vigna sinensis L.), AND SOYBEAN BEANS (Gylcine max. L. Merr.) ON OUTPUT ORGANIC STRAWBERRY PRODUCTION AND QUALITY Strawberry Production and Quality

SAYĞI H., SAYĞI A., BAYKAL M.

2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, ss.717, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

23. Current Situation of Organic Agriculture in the World and in Turkey

SAYĞI H., SAYĞI A., GÖKÇE M. A.

ISEEP-2017 VIII. INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON ECOLOGY AND ENVIRONMENTAL PROBLEMS, Çanakkale, Türkiye, 4 - 07 Ekim 2017, ss.341, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

24. Importance of Sustainable Agricultural Management

SAYĞI H., SAYĞI A., GÖKÇE M. A.

ISEEP-2017 VIII. INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON ECOLOGY AND ENVIRONMENTAL PROBLEMS, Çanakkale, Türkiye, 4 - 07 Ekim 2017, ss.342, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

25. The Importance of Human Resources in Sustainable Tourism

SAYĞI A., SAYĞI H., BAYKAL M.

International Congress of the New Approaches and Technologies for Sustainable Development, 21 - 24 Eylül 2017, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

26. Alternative Tourism and Sustainable Tourism Effect

SAYĞI A., SAYĞI H., BAYKAL M.

International Congress of the New Approaches and Technologies for Sustainable Development, 21 - 24 Eylül 2017, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

27. TURKISH KITCHEN CULTURE FROM OUR LOCAL TASTES BATIRIK

BAYKAL M., ÇELİK M., SAYĞI H., SAYĞI A.

International Congress of the New Approaches and Technologies for Sustainable Development, Isparta, Türkiye, 21 - 24 Eylül 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

28. The Importance of Human Resources in Sustaınable Tourısm

SAYĞI A., SAYĞI H., BAYKAL M.

International Congress of the New Approaches and Technologies for Sustainable Development September 21-24, 2017 Isparta / TURKEY 2, Isparta, Türkiye, 21 - 24 Eylül 2017, ss.105, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

29. Alternative Tourism and Sustainable Tourism Effects

SAYĞI A., SAYĞI H., BAYKAL M.

International Congress of the New Approaches and Technologies for Sustainable Development September 21-24, 2017 Isparta / TURKEY, Isparta, Türkiye, 21 - 24 Eylül 2017, ss.104, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

30. OUR CULTURAL HERITAGE: TURKISH COFFEE

BAYKAL M., ÇELİK M., SAYĞI H., SAYĞI A.

International Congress of the New Approaches and Technologies for Sustainable Development, Isparta, Türkiye, 21 - 24 Eylül 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

31. New Approaches and Sustainability in Agricultural Activities

SAYĞI H., SAYĞI A., BAYKAL M.

International Congress of the New Approaches and Technologies for Sustainable Development, Isparta, Türkiye, 21 - 24 Eylül 2017, ss.427-472, (Özet Bildiri)

2017

2017

32. Alternative Energy Source Use in Greenhouse Heating

SAYĞI H., SAYĞI A., BAYKAL M.

International Congress of the New Approaches and Technologies for Sustainable Development September 21-24, 2017 Isparta / TURKEY, Isparta, Türkiye, 21 - 24 Eylül 2017, ss.428, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

33. THE USE OF MEDICAL AND AROMATIC PLANTS AND SOCIO ECONOMIC LIFE

SAYĞI A., SAYĞI H., BAYKAL M., ERBAŞ C.

I. INTERNATIONAL CONGRESS on MEDICINAL and AROMATIC PLANTS: ?NATURAL and HEALTHY LIFE?, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, ss.1629, (Özet Bildiri)

2017

2017

34. PLACE OF MEDICAL AND AROMATIC PLANTS ORGANIC AGRICULTURE

SAYĞI H., TÜREMİŞ N. F., BAYKAL M., SAYĞI A., ERBAŞ C.

1st INTERNATIONAL CONGRESS ON MEDICINAL AND AROMATIC PLANTS, Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, cilt.1, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

35. Place of Medical and Aromatic Plants Organic Agriculture

SAYĞI H., TÜREMİŞ N. F., BAYKAL M., SAYĞI A., ERBAŞ C.

1st INTERNATIONAL CONGRESS on MEDICINAL and AROMATIC PLANTS -natural and healthy life, Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

36. The Use of Medical and Aromatic Plants and Socio Economic Life

SAYĞI A., SAYĞI H., BAYKAL M., ERBAŞ C.

1st INTERNATIONAL CONGRESS on MEDICINAL and AROMATIC PLANTS -natural and healthy life, Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2016

2016

38. YAZLIK YEŞİL GÜBRELEME ve ÇİFTLİK GÜBRESİNİN ÖRTÜALTI ORGANİK ÇİLEK ÜRETİMİNDE VERİM VE KALİTE ÜZERİNE ETKİLERİ

SAYĞI H., TÜREMİŞ N. F., BAYKAL M., SAYĞI A.

1st International Mediterranean Science and Engineering Congress, Adana, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.1, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma