Eğitim Bilgileri
2020 - 2022
2020 - 2022Ön Lisans
Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü, Türkiye
2009 - 2014
2009 - 2014Doktora
Mersin Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Anabilimdalı, Türkiye
2004 - 2006
2004 - 2006Yüksek Lisans
Fachhochschule Bochum, Fakültaet Für Wirtschaftwissenschaften, Internationales Management, Almanya
1994 - 1999
1994 - 1999Lisans
Mersin Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Y.O., Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik, Türkiye
Yaptığı Tezler
2014
2014Doktora
Otel İşletmelerinde Karanlık Liderliğin Örgütsel Bağlılık ve Örgütsel Sessizlik Üzerine Etkisi
Çukurova Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Anabilimdalı
2007
2007Yüksek Lisans
Interkulturelles Management: Die Zusammenarbeit der deutschen und türkischen Mitarbeitern in der Türkischen Tourismusbranche
Fachhochschule Bochum, Fakültaet Für Wirtschaftwissenschaften, Internationales Management
Yabancı Diller
C1 İleri
C1 İleriAlmanca
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Turizm ve Otel İşletmeciliği
Akademik Unvanlar / Görevler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Çukurova Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Konaklama İşletmeciliği
2018 - 2021
2018 - 2021Dr. Öğr. Üyesi
Çukurova Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Konaklama İşletmeciliği
2016 - 2018
2016 - 2018Yrd. Doç. Dr.
Çukurova Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Konaklama İşletmeciliği
2014 - 2016
2014 - 2016Öğretim Görevlisi Dr.
Çukurova Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Konaklama İşletmeciliği
2014 - 2016
2014 - 2016Öğretim Görevlisi Dr.
Çukurova Üniversitesi, Pozantı Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri
2013 - 2014
2013 - 2014Öğretim Görevlisi
Çukurova Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Konaklama İşletmeciliği
2010 - 2014
2010 - 2014Öğretim Görevlisi
Çukurova Üniversitesi, Pozantı Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri
Verdiği Dersler
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2022
2022Yerli Turistlerin Sokak Lezzeti Algılarının Davranış Niyeti ve Memnuniyet ÜzerindekiEtkisi
Buzcu Z., Oğuz S., Ballı E.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.10, sa.4, ss.3310-3331, 2022 (Hakemli Dergi)
2021
2021The Mediating Role of Psychological Safey in The Effect of Organizational Culture on Innovation: A Research in Hotel Enterprises
KOCA BALLI A. İ., ÜSTÜN F., BALLI E.
InternationalJournal of Business , cilt.26, sa.4, ss.46-69, 2021 (ESCI)
2021
2021THE MODERATING ROLE OF POWER CULTURE IN THE EFFECT OF DARK LEADERSHIP ON ORGANIZATIONAL ETHICAL CLIMATE
BALLI E., KOCA BALLI A. İ.
Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi , cilt.30, sa.1, 2021 (Hakemli Dergi)
2020
2020Yerel Halkın Sokak Lezzetlerine Karşı Algıları: Adana Örneği
OĞUZ S., BALLI E., BUZCU Z.
Turizm Akademik Dergisi , cilt.7, sa.2, ss.107-121, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
2020The Effect of Organisational Culture on Employees Life and Job Satisfaction
BALLI E., KOCA BALLI A. İ.
Journal of Business Research - Turk , cilt.12, sa.4, ss.4129-4141, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
2020iŞ GÖRENLERİN İNOVASYON YETENEĞİNİN DEMOGRAFİK FAKTÖRLER AÇISINDAN İNCELENMESİ:ADANA İLİ İMALAT SANAYİİ ÖRNEĞİ
KOÇ M., BALLI E., YAMAN KAHYAOĞLU D.
Social Sciences Studies Journal , cilt.6, sa.7, ss.4300-4309, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
2020THE EFFECT OF ORGANISATIONAL CLIMATE ON THE AFFECTIVE COMMITMENT AND JOB SATISFACTION
Şener S., BALLI E.
Business Management Studies: An International Journal , cilt.8, sa.3, ss.3302-3327, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
2020OTEL İŞLETMELERİNDE, DUYGUSAL BAĞLILIK VE İŞ TATMİNİNİN YAŞAM DOYUMUNA ETKİSİ
Şener S., BALLI E.
Turizm Ekonomi ve İşletmeAraştırmaları Dergisi , cilt.2, sa.1, ss.31-45, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
2020Küçük ve Orta Büyüklükteki Otel İşletmelerinde Yönetim Fonksiyonlarının Uygulanması
KOCA BALLI A. İ., ÜSTÜN F., BALLI E.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi SBE Dergis , cilt.10, sa.1, ss.150-170, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
2020ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN SOSYAL MEDYA BAĞIMLILIKLARI
ŞAHİN T., BALLI E.
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi , cilt.2, sa.1, ss.6-7, 2020 (Hakemli Dergi)
2019
2019KARANLIK LİDERLİK: OTEL İŞLETMELERİNDE BİR ARAŞTIRMA
Ballı E., Çakıcı A.
TURKISH STUDIES , cilt.14, sa.2, ss.155-173, 2019 (Hakemli Dergi)
2018
2018TÜKETİCİLERİN KEBAP RESTORANI TERCİHLERİNİ ETKİLEYENFAKTÖRLER – ADANA ÖRNEĞİ
CANOĞLU M., BALLI E.
ORGANİZASYON VE YÖNETİM BİLİMLERİ DERGİSİ , cilt.10, sa.1, ss.30-43, 2018 (Hakemli Dergi)
2017
2017OTEL ÇALIŞANLARININ ÖRGÜTSEL ETİK İKLİM ALGILARININ İNCELENMESİ
BALLI E., KOCA BALLI A. İ.
SOSYAL VE BEŞERİ BİLİMLERİ DERGİSİ , cilt.9, sa.2, ss.49-64, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
2017RESTORAN MARKALAMASI:ABD?DE TÜRK RESTORANLARININ İSİMLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
Canoğlu M., BALLI E.
INTERNATIONAL JOURNAL OF SOCIAL AND HUMANITIES SCIENCES , cilt.1, sa.1, ss.85-95, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
2017IDENTIFYING MOTIVATIONAL FACTORS FOR TREKKING ACTIVITIES
BALLI E., CANOĞLU M.
JOURNAL OF RECREATION AND TOURISM RESEARCH , cilt.4, sa.4, ss.94-105, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
2017Otel Çalışanlarının Örgütsel Etik İklim Algılarının İncelenmesi
BALLI E., KOCA BALLI A. İ.
Sosyal ve Beşeri Bilimler Dergisi , cilt.9, sa.2, ss.49-64, 2017 (Hakemli Dergi)
2016
2016Otel İşletmelerinde Çalışanların Örgütsel Bağlılığının Örgütsel Sessizlikleri Üzerindeki Etkisi
BALLI E., Çakıcı A.
Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi , cilt.20, sa.2, ss.12-18, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
2016Karanlık Liderliğin Örgütsel Bağlılık Ve Örgütsel Sessizlik Üzerine Etkisi: Otel Çalışanları Üzerinde Bir Araştırma
BALLI E., Çakıcı A.
Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi , cilt.25, sa.3, ss.167-180, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
2016Gastronomi Turizmi Açısından Adana Sokak Lezzetleri
BALLI E.
JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES , cilt.4, ss.3-17, 2016 (Hakemli Dergi)
2014
2014Üniversite Öğrencilerinin Bireysel Değerleri ve Girişimcilik Eğilimleri
BALLI E., KOCA BALLI A. İ.
Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi , cilt.18, sa.1, ss.101-121, 2014 (Hakemli Dergi)
2012
2012Şehirlerarasi Karayollarindaki Dinlenme Tesislerinin Bölge Ekonomisine Etkileri: Pozanti Örneği
BALLI E.
Ekonomi Bilimleri Dergisi , cilt.4, ss.25-33, 2012 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
2023
2023The Relationship Between Tourists' Motivations for Consuming Street Food, Satisfaction and Behavioral Intention
BALLI E.
International CEO (Communication, Economics, Organization) Social Sciences Congress, Özbekistan, 23 Eylül 2023, ss.376-383
2022
2022Turistlerin Sokak Lezzeti Algıları, Davranış Niyetleri ve Tatminleri Arasındaki İlişkilerin İncelenmesi
BUZCU Z., OĞUZ S., BALLI E.
8th International Entrepreneurship Social Sciences Congress, Aksaray, Türkiye, 17 - 19 Kasım 2022, ss.895-906
2022
2022“Turistlerin Sokak Lezzeti Algıları, Davranış Niyetleri ve Tatminleri Arasındaki İlişkinin İncelenmesi
OĞUZ S., BUZCU Z., BALLI E.
8. International Enterpreneurship Socıal Scıences Congress, 17 Kasım 2022
2022
2022The Relationship between Inner Resignation and Service Innovation Behaviour: The Case of Turkey-Germany
ÜSTÜN F., KOCA BALLI A. İ., BALLI E.
8th International EMI Entrepreneurship & Social Sciences Congres, Türkiye, 17 Kasım 2022, ss.43-44
2019
2019Otel İşletmelerinde Örgüt Kültürü ve İnovasyon İlişkisi
BALLI E., KOCA BALLI A. İ., ÜSTÜN F.
Conference: The Third International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, 26 - 28 Eylül 2019
2019
2019Sokak Lezzetlerı Tüketım Sıklığı
BEKTARIM N., ÇAKİCİ A., BALLI E.
3.Uluslararası Turizmin Geleceği Kongresi: İnovasyon, Girişimcilik Ve Sürdürebilirlik, Mersin, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2019, ss.678-684
2019
2019Çalışanların Yaşam Doyumları ile Duygusal Bağlılıkları ve İş Tatminleri Arasındaki İlişkilerin İncelenmesi
ŞENER S., BALLI E.
THE THIRD INTERNATIONAL CONGRESSON FUTURE OF TOURISM:Innovation, Entrepreneurship and Sustainability(Futourism 2019), 26 - 28 Eylül 2019, ss.487-491
2019
2019Karanlık Liderlik ile Örgüt Kültürü Arasındaki İlişkiler: Otel İşletmesi Çalışanlarına Yönelik Bir Araştırma
BALLI E., KOCA BALLI A. İ.
THE THIRD INTERNATIONAL CONGRESSON FUTURE OF TOURISM:Innovation, Entrepreneurship and Sustainability(Futourism 2019), 26 - 28 Eylül 2019, ss.164-168
2019
2019Örgüt İklimi: Otel İşletmelerinde Bir İnceleme
ŞENER S., BALLI E.
THE THIRD INTERNATIONAL CONGRESSON FUTURE OF TOURISM:Innovation, Entrepreneurship and Sustainability(Futourism 2019), 26 - 28 Eylül 2019
2019
2019OTEL İŞLETMELERİNDE ÖĞRENMEYI DESTEKLEYICI ORTAM İLE ÖRGÜTKÜLTÜRLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİNİN İNCELENMESİ
KOCA BALLI A. İ., BALLI E., ÜSTÜN F.
ULUSLARARASI STRATEJIKARASTIRMALAR KONGRESI. ISRC 2019, 28 - 31 Ağustos 2019
2018
2018Küçük ve Orta Ölçekli Konaklama İşletmelerinin Planlama Sorunları
BALLI E., KOCA BALLI A. İ., ÜSTÜN F.
VII. ULUSAL III. ULUSLARARASI DOĞU AKDENİZ TURİZM SEMPOZYUMU, 20 - 21 Nisan 2018, ss.1390-1395
2017
2017Turizm Öğrencilerinin Kültürel Zekâ Düzeylerinin İncelenmesi Çukurova Üniversitesi Örneği
BALLI E.
Uluslararası Sosyal ve Beşeri Bilimler Berlin Konferansı, 18 - 21 Mayıs 2017, ss.144-152
2017
2017The Impact Of The Leadership That Reinforces Learning On Organizatonal Commitment
BALLI E., KOCA BALLI A. İ.
6. International Congress on Current Debates in Social Science, 14 - 16 Aralık 2017, ss.243
2017
2017Cultural Intelligence: It’s Relation With Demographic Variables and Career Decision Of Tourism Students
BALLI E.
6. International Congress on Current Debates in Social Science, 14 - 16 Aralık 2017, ss.244
2017
2017Turizm Sektöründe Faaliyet Gösteren Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Yönetim ve Organizasyon Sorunlarının İncelenmesi
KOCA BALLI A. İ., ÜSTÜN F., BALLI E.
I. International Scientific and Vocational Studies Congress, Nevşehir, Türkiye, 5 - 08 Ekim 2017, ss.191-192
2017
2017Otel İşletmelerinde Örgüt Kültürü Algisi Üzerine Bir Araştirma
BALLI E.
18. Ulusal Turizm Kongresi, Mardin, Türkiye, 18 - 22 Ekim 2017
2017
2017Karanlık Liderlik ve Örgütsel Etik İklim Arasındaki İlişki: Otel İşletmelerinde Bir Araştırma
BALLI E., KOCA BALLI A. İ.
THE FIRST INTERNATIONAL CONGRESS ON FUTURE OF TOURISM, Mersin, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2017, ss.74-81
2017
2017Restaurant Branding: A Study On Names Of Turkish Restaurants In The USA
CANOĞLU M., BALLI E.
ULUSLARARASI SOSYAL VE BEŞERİ BİLİMLER BERLİNKONFERANSI, 18 - 21 Mayıs 2017, ss.133-134
2017
2017Tüketicilerin Kebap Restoranı Tercihlerini Etkileyen Faktörler – Adana Örneği
CANOĞLU M., BALLI E.
Yönetim ve Ekonomi Bilimleri Konferansı 2017, Türkiye, 05 Mayıs 2017, ss.88
2017
2017Yerel Halk Gözü İle Adana Sokak Lezzetleri
BALLI E., Oğuz S.
VI. Ulusal II.Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Gaziantep, Türkiye, 14 - 15 Nisan 2017, ss.389-398
2017
2017Alışveriş Merkezlerindeki Türk Mutfağına Ait Yemeklerin İncelenmesi
BALLI E., BUZCU Z.
VI. Ulusal II.Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Gaziantep, Türkiye, 14 - 15 Nisan 2017, ss.738-747
2016
2016ULUSLARARASI BÜYÜME STRATEJİLERİ STARWOOD HOTELS VE RESORTS TÜRKİYE ÖRNEĞİ
BALLI E., KOCA BALLI A. İ.
1st INTERNATIONAL ACADEMIC RESEARCH CONGRESS, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2016, ss.2153-2158
2016
2016DETERMINING THE ALTERNATIVE TOURISM POTENTIAL OF THE LAGOONS OF ÇUKUROVA DELTA
BALLI E., KOCA BALLI A. İ.
II INTERNATIONAL TOURISM AND HOSPITALITYMANAGEMENT CONFERENCE, SARAYBOSNA, 12 - 16 Ekim 2016, ss.30
2016
2016HORECA SEKTÖRÜNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
BALLI E.
1st INTERNATIONAL ACADEMIC RESEARCH CONGRESS, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2016, ss.2159-2164
2016
2016Uluslararası Büyüme Stratejileri: Starwood Hotels ve Resorts Türkiye Örneği
BALLI E., KOCA BALLI A. İ.
1st International Academic Research Congress, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2016, ss.2153-2158
2016
2016THE MOTIVATIONS TO PARTICIPATING TREKKING ACTIVITIES: ADANA CASE
BALLI E., CANOĞLU M.
2nd INTERNATIONAL TOURISM AND HOSPITALITYMANAGEMENT CONFERENCE, Saraybosna, Bosna-Hersek, 12 - 16 Ekim 2016, ss.13
2016
2016A SWOT Analysis for Investigating Elderly Tourism Potential of Eastern Mediterranean Region in Turkey
Yavuz M. C., Ballı E., Buzcu Z., Oğuz S.
1st International Eastern Mediterranean Tourism Symposium, Gazimagusa, Kıbrıs (Kktc), 22 - 23 Nisan 2016, ss.212
2016
2016DOĞU AKDENIZ BÖLGESININ İLERI YAŞ TURIZMI POTANSIYELININ İNCELENMESINE YÖNELIK BIR SWOTANALIZI
Yavuz M. C., Ballı E., Oğuz S., Buzcu Z.
I. ULUSLARARASI DOĞU AKDENİZ TURİZMSEMPOZYUMU, Gazimagusa, Kıbrıs (Kktc), 22 - 23 Nisan 2016, ss.212
2016
2016DOĞU AKDENİZ BÖLGESİNİN İLERİ YAŞ TURİZMİ POTANSİYELİNiN İNCELENMESİNE YÖNELİK BİR SWOT ANALİZİ
YAVUZ M. C., BALLI E., OĞUZ S., BUZCU Z.
I. ULUSLARARASI DOĞU AKDENİZ TURİZM SEMPOZYUMU, Magosa, Kıbrıs (Kktc), 22 - 23 Nisan 2016, ss.212
2015
2015Kalkınma, Turizm ve Bir Gastronomi Destinasyonu Markası Olarak Adana
Oğuz S., Ballı E., Yavuz M. C.
Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, İzmir, Türkiye, 10 - 12 Aralık 2015, ss.35
2015
2015Otel Çalışanlarının Karanlık Liderlik Algısı Üzerine Bir Araştırma
BALLI E., Çakıcı A.
16. Ulusal Turizm Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 12 - 15 Kasım 2015, ss.806-817
2015
2015Gönüllü Motivasyonu 17 Akdeniz Oyunları Örneği
BALLI E., KOCA BALLI A. İ., AY Ü.
2. Yükseköğretim Stratejileri ve Kurumsal İşbirliği Sempozyumu, Türkiye, 22 - 24 Ekim 2015
2015
2015Gönüllü Motivasyonu: XVII. Akdeniz Oyunları Örneği
BALLI E., KOCA BALLI A. İ., AY Ü.
2. Yükseköğretim Stratejileri ve Kurumsal İşbirliği Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 22 - 24 Ekim 2015, ss.80-90
2015
2015Öğrenmeyi Güçlendirici Liderlik ve Örgütsel Bağlılık Arasındaki İlişkinin İncelenmesi
KOCA BALLI A. İ., BALLI E.
14. Ulusal İşletmecilik Kongresi, Türkiye, 7 - 09 Mayıs 2015
2015
2015Öğrenmeyi Güçlendirici Liderlik Algısı ve Örgütsel Bağlılık Arasındaki İlişkinin İncelenmesi,
KOCA BALLI A. İ., BALLI E.
14. Ulusal İşletmecilik Kongresi, Aksaray, Türkiye, 7 - 09 Mayıs 2015, ss.100-115
2013
2013Gastronomi Turizmi ve Adana Mutfak Kültürü
BALLI E.
2. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Adana, Türkiye, 12 Nisan 2013, ss.206-218
2012
2012Yerel Halkın Kırsal Turizme ve Etkilerine Yönelik Algıları
CANOĞLU M., BALLI E.
2. Ulusal Kırsal Turizm Sempozyumu, Aksaray, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2012, ss.210-220
2012
2012Termal Turizmin Bölge Ekonomisine Etkileri: Çiftehan Örneği
TELLİ R., BALLI E.
2. Kırsal Turizm Sempozyumu, Aksaray, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2012, ss.447-460
2012
2012Pozantı İlçesi ve Çevresinin Ekoturizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi
BALLI E., SAY D.
1. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 20 - 21 Nisan 2012, ss.232-239
2012
2012Şalgam Suyunun Özellikleri ve Adana Bölgesi Gastronomi Turizmindeki Yeri
SAY D., BALLI E.
2. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları, Antalya, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2012, ss.612-620
2012
2012Şalgam Suyunun Özellikleri ve Adana Bölgesi Gastronomi Turizmindeki Yeri
SAY D., BALLI E.
2. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları, Antalya, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2012, ss.612-620
2010
201010. Ulusal Turizm Kongresi?nin Öğrenci Algıları Üzerine Etkileri
Unur K., Duran A., BALLI E.
11. Ulusal Turizm Kongresi, Aydın, Türkiye, 2 - 05 Aralık 2010, ss.610-617
Kitap & Kitap Bölümleri
2022
2022İçsel İşten Ayrılma (Sessiz İstifa) ve Hizmet İnovasyon Davranışının İncelenmesi: Türkiye-Almanya Örneği
ÜSTÜN F., BALLI E., KOCA BALLI A. İ.
GİRİŞİMCİLİK ve YÖNETİM GÜNCEL GELİŞMELER, PROF. DR. HİMMET KARADAL DR. EVREN DİNÇER, Editör, Özgür Yayınları, Gaziantep, ss.95-110, 2022
2021
2021Konaklama İşletmelerinde İş Sağlığı ve Güvenliği, Sektörel Risk Analizi
BALLI E.
Akademisyen Kitabevi, Ankara, 2021
2021
2021Interkulturele zusammenarbeit: Am Beispiel deutschen und türkischen Mitarbeitern
BALLI E.
Hiperyayın, İstanbul, 2021
2021
2021İÇSEL İŞTEN AYRILMA “ÖRGÜTÜ GİZLİ TERK EDİŞ
BALLI E., ÜSTÜN F.
Örgütsel Davranış: Şimdi Bu Konular Konuşuluyor, ÜSTÜN Ferda, KOCA BALLI Ayşe İpek, Editör, Detay Yayınevi, ss.234-249, 2021
2020
2020LEADERSHIP AND INNOVATION
ÜSTÜN F., BALLI E., KOCA BALLI A. İ.
Innovation: Principles and Practices, Osman YILMAZ, Pınar ÇÖMEZ, Editör, GAZİ KİTABEVİ, Ankara, ss.89-111, 2020
2019
2019Liderliğin Öteki̇Tarafı: Karanlık Liderlik
BALLI E., Çakıcı A.
İşletme ve Yönetim Araştırmaları II, Yalçın Azmi, Editör, Akademisyen Yayınevi, ss.87-102, 2019
2019
2019ÖRGÜTSEL ÖĞRENMEYİ DESTEKLEYİCİ ORTAM
BALLI E., KOCA BALLI A. İ., ÜSTÜN F.
Göbeklitepe’den Endüstri 4.0’aSosyo Ekonomik Gelişmeler, Ali Rıza GÖKBUNAR, Serkan CURA, Adem BABACAN, Editör, EKİN Basım Yayın Dağıtım, ss.301-320, 2019
2017
2017Cultural Intellıgence It?s Relatıon Wıth Demographıc Varıables And Career Decısıon Of Students
BALLI E.
Current Debates in Education, Akfırat N., Staub D.F. ve Yavaş G., Editör, Ijopec Publication Limited, Londra, ss.41-62, 2017
2017
2017The Effect of Perception of Leadership That Reinforces Learning on Organizational Commitment
KOCA BALLI A. İ., BALLI E.
CURRENT DEBATES IN TOURISM & DEVELOPMENT STUDIES, Doğan M. ve Morady F., Editör, Ijopec Publication Limited, Londra, ss.181-202, 2017
2017
2017CULTURAL INTELLIGENCE: IT’S RELATION WITH DEMOGRAPHICVARIABLES AND CAREER DECISION OF STUDENTS
BALLI E.
CURRENT DEBATES IN EDUCATION, O. Nejat Akfırat, Donald F. Staub, Gürkan Yavaş, Editör, IJOPEC Publication Limited, Londrina, ss.41-62, 2017
2017
2017THE EFFECT OF PERCEPTION OF LEADERSHIP THAT REINFORCES LEARNINGON ORGANIZATIONAL COMMITMENT
KOCA BALLI A. İ., BALLI E.
CURRENT DEBATES IN TOURISM DEVELOPMENT STUDIES, Mustafa Doğan, Farhang Morady, Editör, IJOPEC, ss.181-202, 2017
Desteklenen Projeler
2020 - 2023
2020 - 2023TURİSTLERİN, SOKAK LEZZETLERİ TÜKETİM MOTİVASYONLARININ BELİRLENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BUZCU Z. (Yürütücü), BALLI E., OĞUZ S.
2020 - 2023
2020 - 2023RESTORAN BİLGİ SİSTEMLERİNİN DELONE VE MCLEAN BAŞARI MODELİ KAPSAMINDA İNCELENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BALLI E. (Yürütücü), ÜSTÜN F., KOCA BALLI A. İ.
2018 - 2020
2018 - 2020Otel İşletmelerinin Örgüt Kültürleri İle Öğrenen Örgüt Olma Düzeyleri Arasındaki İlişkinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KOCA BALLI A. İ. (Yürütücü), ÜSTÜN F., BALLI E.
2017 - 2018
2017 - 2018Karanlık Liderlik ve Örgütsel Etik İklim Arasındaki İlişki: Otel İşletmelerinde Bir Araştırma
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BALLI E. (Yürütücü), KOCA BALLI A. İ.
2017 - 2017
2017 - 2017RESTAURANT BRANDING: A STUDY ON NAMES OF TURKISH RESTAURANTS IN THE USA
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
CANOĞLU M. (Yürütücü), BALLI E.
2017 - 2017
2017 - 2017Turizm Öğrencilerinin Kültürel Zeka Düzeylerinin İncelenmesi: Çukurova Üniversitesi Örneği
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BALLI E. (Yürütücü)
2016 - 2016
2016 - 2016Determining The Alternative Tourism Potential of The Lagoons of Çukurova Delta
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KOCA BALLI A. İ. (Yürütücü), BALLI E.
2016 - 2016
2016 - 2016