Doç. Dr. ERDİNÇ BALLI


Kozan İşletme Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü


WoS Araştırma Alanları: Konaklama Eğlence Spor Ve Turizm, Sosyal Bilimler (Soc), Ekonomi Ve İş, Sosyal Bilimler Genel, Yönetim


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler, Turizm ve Otel İşletmeciliği

E-posta: eballi@cu.edu.tr
İş Telefonu: +90 322 696 8401 Dahili: 139
Web: https://avesis.cu.edu.tr//eballi
Ofis: Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Metrikler

Yayın

75

Atıf (TrDizin)

19

H-İndeks (TrDizin)

2

Proje

8
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2020 - 2022

2020 - 2022

Ön Lisans

Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü, Türkiye

2009 - 2014

2009 - 2014

Doktora

Mersin Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Anabilimdalı, Türkiye

2004 - 2006

2004 - 2006

Yüksek Lisans

Fachhochschule Bochum, Fakültaet Für Wirtschaftwissenschaften, Internationales Management, Almanya

1994 - 1999

1994 - 1999

Lisans

Mersin Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Y.O., Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik, Türkiye

Yaptığı Tezler

2014

2014

Doktora

Otel İşletmelerinde Karanlık Liderliğin Örgütsel Bağlılık ve Örgütsel Sessizlik Üzerine Etkisi

Çukurova Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Anabilimdalı

2007

2007

Yüksek Lisans

Interkulturelles Management: Die Zusammenarbeit der deutschen und türkischen Mitarbeitern in der Türkischen Tourismusbranche

Fachhochschule Bochum, Fakültaet Für Wirtschaftwissenschaften, Internationales Management

Yabancı Diller

C1 İleri

C1 İleri

Almanca

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Akademik Unvanlar / Görevler

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Çukurova Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Konaklama İşletmeciliği

2018 - 2021

2018 - 2021

Dr. Öğr. Üyesi

Çukurova Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Konaklama İşletmeciliği

2016 - 2018

2016 - 2018

Yrd. Doç. Dr.

Çukurova Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Konaklama İşletmeciliği

2014 - 2016

2014 - 2016

Öğretim Görevlisi Dr.

Çukurova Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Konaklama İşletmeciliği

2014 - 2016

2014 - 2016

Öğretim Görevlisi Dr.

Çukurova Üniversitesi, Pozantı Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri

2013 - 2014

2013 - 2014

Öğretim Görevlisi

Çukurova Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Konaklama İşletmeciliği

2010 - 2014

2010 - 2014

Öğretim Görevlisi

Çukurova Üniversitesi, Pozantı Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Uluslararası Turizm

Lisans

Lisans

Uluslararası Turizm

Lisans

Lisans

Servis ve Bar

Lisans

Lisans

Etkinlik Yönetimi

Lisans

Lisans

Kültürlerarası İletişim

Lisans

Lisans

Destinasyon Yönetimi

Lisans

Lisans

Çağdaş Yönetim Teknikleri

Lisans

Lisans

Turizm Endüstrisine Giriş 1

Lisans

Lisans

Konaklama İşletmelerinde Bilgisayar Uygulaması

Lisans

Lisans

Kat Hizmetleri Yönetimi

Lisans

Lisans

Turizm İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi

Lisans

Lisans

Turizm Coğrafyası

Lisans

Lisans

Turizm Endüstrisine Giriş 2

Lisans

Lisans

Uluslararası Turizm

Lisans

Lisans

Kültür Turizmi

Lisans

Lisans

ALMANCA I

Lisans

Lisans

Turizm İşletmelerinde Kalite Yönetimi

Ön Lisans

Ön Lisans

İletişim

Lisans

Lisans

Almanca 2

Lisans

Lisans

Almanca 1

Ön Lisans

Ön Lisans

Turizm Coğrafyası

Ön Lisans

Ön Lisans

Genel Turizm

Lisans

Lisans

Almanca 3

Ön Lisans

Ön Lisans

Mesleki İngilizce

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2023

2023

The Relationship Between Tourists' Motivations for Consuming Street Food, Satisfaction and Behavioral Intention

BALLI E.

International CEO (Communication, Economics, Organization) Social Sciences Congress, Özbekistan, 23 Eylül 2023, ss.376-383

2022

2022

Turistlerin Sokak Lezzeti Algıları, Davranış Niyetleri ve Tatminleri Arasındaki İlişkilerin İncelenmesi

BUZCU Z., OĞUZ S., BALLI E.

8th International Entrepreneurship Social Sciences Congress, Aksaray, Türkiye, 17 - 19 Kasım 2022, ss.895-906

2022

2022

The Relationship between Inner Resignation and Service Innovation Behaviour: The Case of Turkey-Germany

ÜSTÜN F., KOCA BALLI A. İ., BALLI E.

8th International EMI Entrepreneurship & Social Sciences Congres, Türkiye, 17 Kasım 2022, ss.43-44

2019

2019

Otel İşletmelerinde Örgüt Kültürü ve İnovasyon İlişkisi

BALLI E., KOCA BALLI A. İ., ÜSTÜN F.

Conference: The Third International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, 26 - 28 Eylül 2019

2019

2019

Sokak Lezzetlerı Tüketım Sıklığı

BEKTARIM N., ÇAKİCİ A., BALLI E.

3.Uluslararası Turizmin Geleceği Kongresi: İnovasyon, Girişimcilik Ve Sürdürebilirlik, Mersin, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2019, ss.678-684

2019

2019

Çalışanların Yaşam Doyumları ile Duygusal Bağlılıkları ve İş Tatminleri Arasındaki İlişkilerin İncelenmesi

ŞENER S., BALLI E.

THE THIRD INTERNATIONAL CONGRESSON FUTURE OF TOURISM:Innovation, Entrepreneurship and Sustainability(Futourism 2019), 26 - 28 Eylül 2019, ss.487-491

2019

2019

Karanlık Liderlik ile Örgüt Kültürü Arasındaki İlişkiler: Otel İşletmesi Çalışanlarına Yönelik Bir Araştırma

BALLI E., KOCA BALLI A. İ.

THE THIRD INTERNATIONAL CONGRESSON FUTURE OF TOURISM:Innovation, Entrepreneurship and Sustainability(Futourism 2019), 26 - 28 Eylül 2019, ss.164-168

2019

2019

Örgüt İklimi: Otel İşletmelerinde Bir İnceleme

ŞENER S., BALLI E.

THE THIRD INTERNATIONAL CONGRESSON FUTURE OF TOURISM:Innovation, Entrepreneurship and Sustainability(Futourism 2019), 26 - 28 Eylül 2019

2018

2018

Küçük ve Orta Ölçekli Konaklama İşletmelerinin Planlama Sorunları

BALLI E., KOCA BALLI A. İ., ÜSTÜN F.

VII. ULUSAL III. ULUSLARARASI DOĞU AKDENİZ TURİZM SEMPOZYUMU, 20 - 21 Nisan 2018, ss.1390-1395

2017

2017

Turizm Öğrencilerinin Kültürel Zekâ Düzeylerinin İncelenmesi Çukurova Üniversitesi Örneği

BALLI E.

Uluslararası Sosyal ve Beşeri Bilimler Berlin Konferansı, 18 - 21 Mayıs 2017, ss.144-152

2017

2017

The Impact Of The Leadership That Reinforces Learning On Organizatonal Commitment

BALLI E., KOCA BALLI A. İ.

6. International Congress on Current Debates in Social Science, 14 - 16 Aralık 2017, ss.243

2017

2017

Cultural Intelligence: It’s Relation With Demographic Variables and Career Decision Of Tourism Students

BALLI E.

6. International Congress on Current Debates in Social Science, 14 - 16 Aralık 2017, ss.244

2017

2017

Turizm Sektöründe Faaliyet Gösteren Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Yönetim ve Organizasyon Sorunlarının İncelenmesi

KOCA BALLI A. İ., ÜSTÜN F., BALLI E.

I. International Scientific and Vocational Studies Congress, Nevşehir, Türkiye, 5 - 08 Ekim 2017, ss.191-192

2017

2017

Otel İşletmelerinde Örgüt Kültürü Algisi Üzerine Bir Araştirma

BALLI E.

18. Ulusal Turizm Kongresi, Mardin, Türkiye, 18 - 22 Ekim 2017

2017

2017

Karanlık Liderlik ve Örgütsel Etik İklim Arasındaki İlişki: Otel İşletmelerinde Bir Araştırma

BALLI E., KOCA BALLI A. İ.

THE FIRST INTERNATIONAL CONGRESS ON FUTURE OF TOURISM, Mersin, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2017, ss.74-81

2017

2017

Restaurant Branding: A Study On Names Of Turkish Restaurants In The USA

CANOĞLU M., BALLI E.

ULUSLARARASI SOSYAL VE BEŞERİ BİLİMLER BERLİNKONFERANSI, 18 - 21 Mayıs 2017, ss.133-134

2017

2017

Tüketicilerin Kebap Restoranı Tercihlerini Etkileyen Faktörler – Adana Örneği

CANOĞLU M., BALLI E.

Yönetim ve Ekonomi Bilimleri Konferansı 2017, Türkiye, 05 Mayıs 2017, ss.88

2017

2017

Yerel Halk Gözü İle Adana Sokak Lezzetleri

BALLI E., Oğuz S.

VI. Ulusal II.Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Gaziantep, Türkiye, 14 - 15 Nisan 2017, ss.389-398

2017

2017

Alışveriş Merkezlerindeki Türk Mutfağına Ait Yemeklerin İncelenmesi

BALLI E., BUZCU Z.

VI. Ulusal II.Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Gaziantep, Türkiye, 14 - 15 Nisan 2017, ss.738-747

2016

2016

ULUSLARARASI BÜYÜME STRATEJİLERİ STARWOOD HOTELS VE RESORTS TÜRKİYE ÖRNEĞİ

BALLI E., KOCA BALLI A. İ.

1st INTERNATIONAL ACADEMIC RESEARCH CONGRESS, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2016, ss.2153-2158

2016

2016

DETERMINING THE ALTERNATIVE TOURISM POTENTIAL OF THE LAGOONS OF ÇUKUROVA DELTA

BALLI E., KOCA BALLI A. İ.

II INTERNATIONAL TOURISM AND HOSPITALITYMANAGEMENT CONFERENCE, SARAYBOSNA, 12 - 16 Ekim 2016, ss.30

2016

2016

HORECA SEKTÖRÜNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ

BALLI E.

1st INTERNATIONAL ACADEMIC RESEARCH CONGRESS, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2016, ss.2159-2164

2016

2016

Uluslararası Büyüme Stratejileri: Starwood Hotels ve Resorts Türkiye Örneği

BALLI E., KOCA BALLI A. İ.

1st International Academic Research Congress, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2016, ss.2153-2158

2016

2016

THE MOTIVATIONS TO PARTICIPATING TREKKING ACTIVITIES: ADANA CASE

BALLI E., CANOĞLU M.

2nd INTERNATIONAL TOURISM AND HOSPITALITYMANAGEMENT CONFERENCE, Saraybosna, Bosna-Hersek, 12 - 16 Ekim 2016, ss.13

2016

2016

A SWOT Analysis for Investigating Elderly Tourism Potential of Eastern Mediterranean Region in Turkey

Yavuz M. C., Ballı E., Buzcu Z., Oğuz S.

1st International Eastern Mediterranean Tourism Symposium, Gazimagusa, Kıbrıs (Kktc), 22 - 23 Nisan 2016, ss.212

2016

2016

DOĞU AKDENIZ BÖLGESININ İLERI YAŞ TURIZMI POTANSIYELININ İNCELENMESINE YÖNELIK BIR SWOTANALIZI

Yavuz M. C., Ballı E., Oğuz S., Buzcu Z.

I. ULUSLARARASI DOĞU AKDENİZ TURİZMSEMPOZYUMU, Gazimagusa, Kıbrıs (Kktc), 22 - 23 Nisan 2016, ss.212

2016

2016

DOĞU AKDENİZ BÖLGESİNİN İLERİ YAŞ TURİZMİ POTANSİYELİNiN İNCELENMESİNE YÖNELİK BİR SWOT ANALİZİ

YAVUZ M. C., BALLI E., OĞUZ S., BUZCU Z.

I. ULUSLARARASI DOĞU AKDENİZ TURİZM SEMPOZYUMU, Magosa, Kıbrıs (Kktc), 22 - 23 Nisan 2016, ss.212

2015

2015

Kalkınma, Turizm ve Bir Gastronomi Destinasyonu Markası Olarak Adana

Oğuz S., Ballı E., Yavuz M. C.

Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, İzmir, Türkiye, 10 - 12 Aralık 2015, ss.35

2015

2015

Otel Çalışanlarının Karanlık Liderlik Algısı Üzerine Bir Araştırma

BALLI E., Çakıcı A.

16. Ulusal Turizm Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 12 - 15 Kasım 2015, ss.806-817

2015

2015

Gönüllü Motivasyonu 17 Akdeniz Oyunları Örneği

BALLI E., KOCA BALLI A. İ., AY Ü.

2. Yükseköğretim Stratejileri ve Kurumsal İşbirliği Sempozyumu, Türkiye, 22 - 24 Ekim 2015

2015

2015

Gönüllü Motivasyonu: XVII. Akdeniz Oyunları Örneği

BALLI E., KOCA BALLI A. İ., AY Ü.

2. Yükseköğretim Stratejileri ve Kurumsal İşbirliği Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 22 - 24 Ekim 2015, ss.80-90

2015

2015

Öğrenmeyi Güçlendirici Liderlik Algısı ve Örgütsel Bağlılık Arasındaki İlişkinin İncelenmesi,

KOCA BALLI A. İ., BALLI E.

14. Ulusal İşletmecilik Kongresi, Aksaray, Türkiye, 7 - 09 Mayıs 2015, ss.100-115

2013

2013

Gastronomi Turizmi ve Adana Mutfak Kültürü

BALLI E.

2. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Adana, Türkiye, 12 Nisan 2013, ss.206-218

2012

2012

Yerel Halkın Kırsal Turizme ve Etkilerine Yönelik Algıları

CANOĞLU M., BALLI E.

2. Ulusal Kırsal Turizm Sempozyumu, Aksaray, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2012, ss.210-220

2012

2012

Termal Turizmin Bölge Ekonomisine Etkileri: Çiftehan Örneği

TELLİ R., BALLI E.

2. Kırsal Turizm Sempozyumu, Aksaray, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2012, ss.447-460

2012

2012

Pozantı İlçesi ve Çevresinin Ekoturizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi

BALLI E., SAY D.

1. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 20 - 21 Nisan 2012, ss.232-239 Sürdürülebilir Kalkınma

2012

2012

Şalgam Suyunun Özellikleri ve Adana Bölgesi Gastronomi Turizmindeki Yeri

SAY D., BALLI E.

2. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları, Antalya, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2012, ss.612-620

2012

2012

Şalgam Suyunun Özellikleri ve Adana Bölgesi Gastronomi Turizmindeki Yeri

SAY D., BALLI E.

2. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları, Antalya, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2012, ss.612-620

2010

2010

10. Ulusal Turizm Kongresi?nin Öğrenci Algıları Üzerine Etkileri

Unur K., Duran A., BALLI E.

11. Ulusal Turizm Kongresi, Aydın, Türkiye, 2 - 05 Aralık 2010, ss.610-617

Kitap & Kitap Bölümleri

2022

2022

İçsel İşten Ayrılma (Sessiz İstifa) ve Hizmet İnovasyon Davranışının İncelenmesi: Türkiye-Almanya Örneği

ÜSTÜN F., BALLI E., KOCA BALLI A. İ.

GİRİŞİMCİLİK ve YÖNETİM GÜNCEL GELİŞMELER, PROF. DR. HİMMET KARADAL DR. EVREN DİNÇER, Editör, Özgür Yayınları, Gaziantep, ss.95-110, 2022

2021

2021

İÇSEL İŞTEN AYRILMA “ÖRGÜTÜ GİZLİ TERK EDİŞ

BALLI E., ÜSTÜN F.

Örgütsel Davranış: Şimdi Bu Konular Konuşuluyor, ÜSTÜN Ferda, KOCA BALLI Ayşe İpek, Editör, Detay Yayınevi, ss.234-249, 2021

2020

2020

LEADERSHIP AND INNOVATION

ÜSTÜN F., BALLI E., KOCA BALLI A. İ.

Innovation: Principles and Practices, Osman YILMAZ, Pınar ÇÖMEZ, Editör, GAZİ KİTABEVİ, Ankara, ss.89-111, 2020

2019

2019

Liderliğin Öteki̇Tarafı: Karanlık Liderlik

BALLI E., Çakıcı A.

İşletme ve Yönetim Araştırmaları II, Yalçın Azmi, Editör, Akademisyen Yayınevi, ss.87-102, 2019

2019

2019

ÖRGÜTSEL ÖĞRENMEYİ DESTEKLEYİCİ ORTAM

BALLI E., KOCA BALLI A. İ., ÜSTÜN F.

Göbeklitepe’den Endüstri 4.0’aSosyo Ekonomik Gelişmeler, Ali Rıza GÖKBUNAR, Serkan CURA, Adem BABACAN, Editör, EKİN Basım Yayın Dağıtım, ss.301-320, 2019 Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

Cultural Intellıgence It?s Relatıon Wıth Demographıc Varıables And Career Decısıon Of Students

BALLI E.

Current Debates in Education, Akfırat N., Staub D.F. ve Yavaş G., Editör, Ijopec Publication Limited, Londra, ss.41-62, 2017

2017

2017

The Effect of Perception of Leadership That Reinforces Learning on Organizational Commitment

KOCA BALLI A. İ., BALLI E.

CURRENT DEBATES IN TOURISM & DEVELOPMENT STUDIES, Doğan M. ve Morady F., Editör, Ijopec Publication Limited, Londra, ss.181-202, 2017

2017

2017

CULTURAL INTELLIGENCE: IT’S RELATION WITH DEMOGRAPHICVARIABLES AND CAREER DECISION OF STUDENTS

BALLI E.

CURRENT DEBATES IN EDUCATION, O. Nejat Akfırat, Donald F. Staub, Gürkan Yavaş, Editör, IJOPEC Publication Limited, Londrina, ss.41-62, 2017

2017

2017

THE EFFECT OF PERCEPTION OF LEADERSHIP THAT REINFORCES LEARNINGON ORGANIZATIONAL COMMITMENT

KOCA BALLI A. İ., BALLI E.

CURRENT DEBATES IN TOURISM DEVELOPMENT STUDIES, Mustafa Doğan, Farhang Morady, Editör, IJOPEC, ss.181-202, 2017

Desteklenen Projeler

2020 - 2023

2020 - 2023

TURİSTLERİN, SOKAK LEZZETLERİ TÜKETİM MOTİVASYONLARININ BELİRLENMESİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

BUZCU Z. (Yürütücü), BALLI E., OĞUZ S.

2017 - 2017

2017 - 2017

RESTAURANT BRANDING: A STUDY ON NAMES OF TURKISH RESTAURANTS IN THE USA

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

CANOĞLU M. (Yürütücü), BALLI E.

2017 - 2017

2017 - 2017

Turizm Öğrencilerinin Kültürel Zeka Düzeylerinin İncelenmesi: Çukurova Üniversitesi Örneği

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

BALLI E. (Yürütücü)

2016 - 2016

2016 - 2016

Determining The Alternative Tourism Potential of The Lagoons of Çukurova Delta

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

KOCA BALLI A. İ. (Yürütücü), BALLI E.

2016 - 2016

2016 - 2016

The Motivations to Participating Trekking Activities Adana Case

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

BALLI E. (Yürütücü), CANOĞLU M.