Eğitim Bilgileri
2020 - 2022
2020 - 2022Ön Lisans
Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü, Türkiye
2009 - 2014
2009 - 2014Doktora
Mersin Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Anabilimdalı, Türkiye
2004 - 2006
2004 - 2006Yüksek Lisans
Fachhochschule Bochum, Fakültaet Für Wirtschaftwissenschaften, Internationales Management, Almanya
1994 - 1999
1994 - 1999Lisans
Mersin Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Y.O., Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik, Türkiye
Yaptığı Tezler
2014
2014Doktora
Otel İşletmelerinde Karanlık Liderliğin Örgütsel Bağlılık ve Örgütsel Sessizlik Üzerine Etkisi
Çukurova Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Anabilimdalı
2007
2007Yüksek Lisans
Interkulturelles Management: Die Zusammenarbeit der deutschen und türkischen Mitarbeitern in der Türkischen Tourismusbranche
Fachhochschule Bochum, Fakültaet Für Wirtschaftwissenschaften, Internationales Management
Yabancı Diller
C1 İleri
C1 İleriAlmanca
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Turizm ve Otel İşletmeciliği
Akademik Ünvanlar / Görevler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Çukurova Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Konaklama İşletmeciliği
2018 - 2021
2018 - 2021Dr. Öğr. Üyesi
Çukurova Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Konaklama İşletmeciliği
2016 - 2018
2016 - 2018Yrd. Doç. Dr.
Çukurova Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Konaklama İşletmeciliği
2014 - 2016
2014 - 2016Öğretim Görevlisi Dr.
Çukurova Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Konaklama İşletmeciliği
2014 - 2016
2014 - 2016Öğretim Görevlisi Dr.
Çukurova Üniversitesi, Pozantı Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri
2013 - 2014
2013 - 2014Öğretim Görevlisi
Çukurova Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Konaklama İşletmeciliği
2010 - 2014
2010 - 2014Öğretim Görevlisi
Çukurova Üniversitesi, Pozantı Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri
Verdiği Dersler
Lisans
Lisans
Uluslararası Turizm
Uluslararası Turizm
Servis ve Bar
Etkinlik Yönetimi
Kültürlerarası İletişim
Destinasyon Yönetimi
Çağdaş Yönetim Teknikleri
Turizm Endüstrisine Giriş 1
Konaklama İşletmelerinde Bilgisayar Uygulaması
Kat Hizmetleri Yönetimi
Turizm İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi
Turizm Coğrafyası
Turizm Endüstrisine Giriş 2
Uluslararası Turizm
Kültür Turizmi
ALMANCA I
Turizm İşletmelerinde Kalite Yönetimi
Almanca 2
Almanca 1
Almanca 3
Makaleler
Tümü (23)
SCI-E, SSCI, AHCI (2)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (3)
ESCI (1)
Scopus (3)
TRDizin (9)
Diğer Yayınlar (11)
2024
20241. How and why does inner resignation (quiet quitting) impact service innovation behavior? A moderator role
Ustun F., KOCA BALLI A. İ., BALLI E.
E a M: Ekonomie a Management
, cilt.27, sa.4, ss.89-105, 2024 (SSCI)
2023
20232. Analyzing the nexus between tourism and CO2 emissions: the role of renewable energy and R&D
Ballı E., Cengiz O., Koca Ballı A. İ., Akar B. G.
FRONTIERS IN ENVIRONMENTAL SCIENCE
, sa.11, ss.1257013, 2023 (SCI-Expanded)
2022
20223. Yerli Turistlerin Sokak Lezzeti Algılarının Davranış Niyeti ve Memnuniyet ÜzerindekiEtkisi
Buzcu Z., Oğuz S., Ballı E.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.10, sa.4, ss.3310-3331, 2022 (Hakemli Dergi)
2021
20214. The Mediating Role of Psychological Safey in The Effect of Organizational Culture on Innovation: A Research in Hotel Enterprises
KOCA BALLI A. İ., ÜSTÜN F., BALLI E.
InternationalJournal of Business , cilt.26, sa.4, ss.46-69, 2021 (ESCI)
2021
20215. THE MODERATING ROLE OF POWER CULTURE IN THE EFFECT OF DARK LEADERSHIP ON ORGANIZATIONAL ETHICAL CLIMATE
BALLI E., KOCA BALLI A. İ.
Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, cilt.30, sa.1, 2021 (Hakemli Dergi)
2020
20206. Yerel Halkın Sokak Lezzetlerine Karşı Algıları: Adana Örneği
OĞUZ S., BALLI E., BUZCU Z.
Turizm Akademik Dergisi , cilt.7, sa.2, ss.107-121, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
20207. The Effect of Organisational Culture on Employees Life and Job Satisfaction
BALLI E., KOCA BALLI A. İ.
Journal of Business Research - Turk , cilt.12, sa.4, ss.4129-4141, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
20208. iŞ GÖRENLERİN İNOVASYON YETENEĞİNİN DEMOGRAFİK FAKTÖRLER AÇISINDAN İNCELENMESİ:ADANA İLİ İMALAT SANAYİİ ÖRNEĞİ
KOÇ M., BALLI E., YAMAN KAHYAOĞLU D.
Social Sciences Studies Journal , cilt.6, sa.7, ss.4300-4309, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
20209. THE EFFECT OF ORGANISATIONAL CLIMATE ON THE AFFECTIVE COMMITMENT AND JOB SATISFACTION
Şener S., BALLI E.
Business Management Studies: An International Journal
, cilt.8, sa.3, ss.3302-3327, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
202010. OTEL İŞLETMELERİNDE, DUYGUSAL BAĞLILIK VE İŞ TATMİNİNİN YAŞAM DOYUMUNA ETKİSİ
Şener S., BALLI E.
Turizm Ekonomi ve İşletmeAraştırmaları Dergisi , cilt.2, sa.1, ss.31-45, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
202011. ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN SOSYAL MEDYA BAĞIMLILIKLARI
ŞAHİN T., BALLI E.
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi , cilt.2, sa.1, ss.6-7, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
202012. Küçük ve Orta Büyüklükteki Otel İşletmelerinde Yönetim Fonksiyonlarının Uygulanması
KOCA BALLI A. İ., ÜSTÜN F., BALLI E.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi SBE Dergis , cilt.10, sa.1, ss.150-170, 2020 (Hakemli Dergi)
2019
201913. KARANLIK LİDERLİK: OTEL İŞLETMELERİNDE BİR ARAŞTIRMA
Ballı E., Çakıcı A.
TURKISH STUDIES , cilt.14, sa.2, ss.155-173, 2019 (Hakemli Dergi)
2018
201814. TÜKETİCİLERİN KEBAP RESTORANI TERCİHLERİNİ ETKİLEYENFAKTÖRLER – ADANA ÖRNEĞİ
CANOĞLU M., BALLI E.
ORGANİZASYON VE YÖNETİM BİLİMLERİ DERGİSİ , cilt.10, sa.1, ss.30-43, 2018 (Hakemli Dergi)
2017
201715. OTEL ÇALIŞANLARININ ÖRGÜTSEL ETİK İKLİM ALGILARININ İNCELENMESİ
BALLI E., KOCA BALLI A. İ.
SOSYAL VE BEŞERİ BİLİMLERİ DERGİSİ , cilt.9, sa.2, ss.49-64, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201716. RESTORAN MARKALAMASI:ABD?DE TÜRK RESTORANLARININ İSİMLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
Canoğlu M., BALLI E.
INTERNATIONAL JOURNAL OF SOCIAL AND HUMANITIES SCIENCES , cilt.1, sa.1, ss.85-95, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201717. IDENTIFYING MOTIVATIONAL FACTORS FOR TREKKING ACTIVITIES
BALLI E., CANOĞLU M.
JOURNAL OF RECREATION AND TOURISM RESEARCH , cilt.4, sa.4, ss.94-105, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201718. Otel Çalışanlarının Örgütsel Etik İklim Algılarının İncelenmesi
BALLI E., KOCA BALLI A. İ.
Sosyal ve Beşeri Bilimler Dergisi , cilt.9, sa.2, ss.49-64, 2017 (Hakemli Dergi)
2016
201619. Otel İşletmelerinde Çalışanların Örgütsel Bağlılığının Örgütsel Sessizlikleri Üzerindeki Etkisi
BALLI E., Çakıcı A.
Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi , cilt.20, sa.2, ss.12-18, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
201620. Karanlık Liderliğin Örgütsel Bağlılık Ve Örgütsel Sessizlik Üzerine Etkisi: Otel Çalışanları Üzerinde Bir Araştırma
BALLI E., Çakıcı A.
Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi , cilt.25, sa.3, ss.167-180, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
201621. Gastronomi Turizmi Açısından Adana Sokak Lezzetleri
BALLI E.
JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES , cilt.4, ss.3-17, 2016 (Hakemli Dergi)
2014
201422. Üniversite Öğrencilerinin Bireysel Değerleri ve Girişimcilik Eğilimleri
BALLI E., KOCA BALLI A. İ.
Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi , cilt.18, sa.1, ss.101-121, 2014 (Hakemli Dergi)
2012
201223. Şehirlerarasi Karayollarindaki Dinlenme Tesislerinin Bölge Ekonomisine Etkileri: Pozanti Örneği
BALLI E.
Ekonomi Bilimleri Dergisi , cilt.4, ss.25-33, 2012 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2023
20231. Restoran İşletmelerinde Örgüt İklimi ve Çalışan Motivasyonu İlişkisi
KENANOĞLU C., KOÇ M., BALLI E.
8th International CEO (Communication, Economics, Organization) Social Sciences Congress, Portekiz, 16 - 17 Aralık 2023, ss.664-673, (Tam Metin Bildiri)
2023
20232. The Relationship Between Tourists' Motivations for Consuming Street Food, Satisfaction and Behavioral Intention
BALLI E.
International CEO (Communication, Economics, Organization) Social Sciences Congress, Özbekistan, 23 Eylül 2023, ss.376-383, (Tam Metin Bildiri)
2022
20223. Turistlerin Sokak Lezzeti Algıları, Davranış Niyetleri ve Tatminleri Arasındaki İlişkilerin İncelenmesi
BUZCU Z., OĞUZ S., BALLI E.
8th International Entrepreneurship Social Sciences Congress, Aksaray, Türkiye, 17 - 19 Kasım 2022, ss.895-906, (Tam Metin Bildiri)
2022
20224. “Turistlerin Sokak Lezzeti Algıları, Davranış Niyetleri ve Tatminleri Arasındaki İlişkinin İncelenmesi
OĞUZ S., BUZCU Z., BALLI E.
8. International Enterpreneurship Socıal Scıences Congress, 17 Kasım 2022, (Tam Metin Bildiri)
2022
20225. The Relationship between Inner Resignation and Service Innovation Behaviour: The Case of Turkey-Germany
ÜSTÜN F., KOCA BALLI A. İ., BALLI E.
8th International EMI Entrepreneurship & Social Sciences Congres, Türkiye, 17 Kasım 2022, ss.43-44, (Özet Bildiri)
2019
20196. Otel İşletmelerinde Örgüt Kültürü ve İnovasyon İlişkisi
BALLI E., KOCA BALLI A. İ., ÜSTÜN F.
Conference: The Third International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, 26 - 28 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
20197. Sokak Lezzetlerı Tüketım Sıklığı
BEKTARIM N., ÇAKİCİ A., BALLI E.
3.Uluslararası Turizmin Geleceği Kongresi: İnovasyon, Girişimcilik Ve Sürdürebilirlik, Mersin, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2019, ss.678-684, (Tam Metin Bildiri)
2019
20198. Çalışanların Yaşam Doyumları ile Duygusal Bağlılıkları ve İş Tatminleri Arasındaki İlişkilerin İncelenmesi
ŞENER S., BALLI E.
THE THIRD INTERNATIONAL CONGRESSON FUTURE OF TOURISM:Innovation, Entrepreneurship and Sustainability(Futourism 2019), 26 - 28 Eylül 2019, ss.487-491, (Tam Metin Bildiri)
2019
20199. Karanlık Liderlik ile Örgüt Kültürü Arasındaki İlişkiler: Otel İşletmesi Çalışanlarına Yönelik Bir Araştırma
BALLI E., KOCA BALLI A. İ.
THE THIRD INTERNATIONAL CONGRESSON FUTURE OF TOURISM:Innovation, Entrepreneurship and Sustainability(Futourism 2019), 26 - 28 Eylül 2019, ss.164-168, (Tam Metin Bildiri)
2019
201910. Örgüt İklimi: Otel İşletmelerinde Bir İnceleme
ŞENER S., BALLI E.
THE THIRD INTERNATIONAL CONGRESSON FUTURE OF TOURISM:Innovation, Entrepreneurship and Sustainability(Futourism 2019), 26 - 28 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
201911. OTEL İŞLETMELERİNDE ÖĞRENMEYI DESTEKLEYICI ORTAM İLE ÖRGÜTKÜLTÜRLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİNİN İNCELENMESİ
KOCA BALLI A. İ., BALLI E., ÜSTÜN F.
ULUSLARARASI STRATEJIKARASTIRMALAR KONGRESI. ISRC 2019, 28 - 31 Ağustos 2019, (Tam Metin Bildiri)
2018
201812. Küçük ve Orta Ölçekli Konaklama İşletmelerinin Planlama Sorunları
BALLI E., KOCA BALLI A. İ., ÜSTÜN F.
VII. ULUSAL III. ULUSLARARASI DOĞU AKDENİZ TURİZM SEMPOZYUMU, 20 - 21 Nisan 2018, ss.1390-1395, (Tam Metin Bildiri)
2017
201713. Turizm Öğrencilerinin Kültürel Zekâ Düzeylerinin İncelenmesi Çukurova Üniversitesi Örneği
BALLI E.
Uluslararası Sosyal ve Beşeri Bilimler Berlin Konferansı, 18 - 21 Mayıs 2017, ss.144-152, (Tam Metin Bildiri)
2017
201714. The Impact Of The Leadership That Reinforces Learning On Organizatonal Commitment
BALLI E., KOCA BALLI A. İ.
6. International Congress on Current Debates in Social Science, 14 - 16 Aralık 2017, ss.243, (Özet Bildiri)
2017
201715. Cultural Intelligence: It’s Relation With Demographic Variables and Career Decision Of Tourism Students
BALLI E.
6. International Congress on Current Debates in Social Science, 14 - 16 Aralık 2017, ss.244, (Özet Bildiri)
2017
201716. Turizm Sektöründe Faaliyet Gösteren Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Yönetim ve Organizasyon Sorunlarının İncelenmesi
KOCA BALLI A. İ., ÜSTÜN F., BALLI E.
I. International Scientific and Vocational Studies Congress, Nevşehir, Türkiye, 5 - 08 Ekim 2017, ss.191-192, (Özet Bildiri)
2017
201717. Otel İşletmelerinde Örgüt Kültürü Algisi Üzerine Bir Araştirma
BALLI E.
18. Ulusal Turizm Kongresi, Mardin, Türkiye, 18 - 22 Ekim 2017, (Tam Metin Bildiri)
2017
201718. Karanlık Liderlik ve Örgütsel Etik İklim Arasındaki İlişki: Otel İşletmelerinde Bir Araştırma
BALLI E., KOCA BALLI A. İ.
THE FIRST INTERNATIONAL CONGRESS ON FUTURE OF TOURISM, Mersin, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2017, ss.74-81, (Tam Metin Bildiri)
2017
201719. Restaurant Branding: A Study On Names Of Turkish Restaurants In The USA
CANOĞLU M., BALLI E.
ULUSLARARASI SOSYAL VE BEŞERİ BİLİMLER BERLİNKONFERANSI, 18 - 21 Mayıs 2017, ss.133-134, (Özet Bildiri)
2017
201720. Tüketicilerin Kebap Restoranı Tercihlerini Etkileyen Faktörler – Adana Örneği
CANOĞLU M., BALLI E.
Yönetim ve Ekonomi Bilimleri Konferansı 2017, Türkiye, 05 Mayıs 2017, ss.88, (Özet Bildiri)
2017
201721. Alışveriş Merkezlerindeki Türk Mutfağına Ait Yemeklerin İncelenmesi
BALLI E., BUZCU Z.
VI. Ulusal II.Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Gaziantep, Türkiye, 14 - 15 Nisan 2017, ss.738-747, (Tam Metin Bildiri)
2017
201722. Yerel Halk Gözü İle Adana Sokak Lezzetleri
BALLI E., Oğuz S.
VI. Ulusal II.Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Gaziantep, Türkiye, 14 - 15 Nisan 2017, ss.389-398, (Tam Metin Bildiri)
2016
201623. ULUSLARARASI BÜYÜME STRATEJİLERİ STARWOOD HOTELS VE RESORTS TÜRKİYE ÖRNEĞİ
BALLI E., KOCA BALLI A. İ.
1st INTERNATIONAL ACADEMIC RESEARCH CONGRESS, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2016, ss.2153-2158, (Tam Metin Bildiri)
2016
201624. DETERMINING THE ALTERNATIVE TOURISM POTENTIAL OF THE LAGOONS OF ÇUKUROVA DELTA
BALLI E., KOCA BALLI A. İ.
II INTERNATIONAL TOURISM AND HOSPITALITYMANAGEMENT CONFERENCE, SARAYBOSNA, 12 - 16 Ekim 2016, ss.30, (Özet Bildiri)
2016
201625. Uluslararası Büyüme Stratejileri: Starwood Hotels ve Resorts Türkiye Örneği
BALLI E., KOCA BALLI A. İ.
1st International Academic Research Congress, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2016, ss.2153-2158, (Tam Metin Bildiri)
2016
201626. HORECA SEKTÖRÜNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
BALLI E.
1st INTERNATIONAL ACADEMIC RESEARCH CONGRESS, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2016, ss.2159-2164, (Tam Metin Bildiri)
2016
201627. THE MOTIVATIONS TO PARTICIPATING TREKKING ACTIVITIES: ADANA CASE
BALLI E., CANOĞLU M.
2nd INTERNATIONAL TOURISM AND HOSPITALITYMANAGEMENT CONFERENCE, Saraybosna, Bosna-Hersek, 12 - 16 Ekim 2016, ss.13, (Özet Bildiri)
2016
201628. A SWOT Analysis for Investigating Elderly Tourism Potential of Eastern Mediterranean Region in Turkey
Yavuz M. C., Ballı E., Buzcu Z., Oğuz S.
1st International Eastern Mediterranean Tourism Symposium, Gazimagusa, Kıbrıs (Kktc), 22 - 23 Nisan 2016, ss.212, (Özet Bildiri)
2016
201629. Doğu Akdeniz Bölgesinin İleri Yaş Turizmi Potansiyelinin İncelenmesine Yönelik Bir Swot Analizi
YAVUZ M. C., BALLI E., BUZCU Z., OĞUZ S.
1. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Gazimagusa, Kıbrıs (Kktc), 22 - 23 Nisan 2016, (Özet Bildiri)
2016
201630. DOĞU AKDENIZ BÖLGESININ İLERI YAŞ TURIZMI POTANSIYELININ İNCELENMESINE YÖNELIK BIR SWOTANALIZI
Yavuz M. C., Ballı E., Oğuz S., Buzcu Z.
I. ULUSLARARASI DOĞU AKDENİZ TURİZMSEMPOZYUMU, Gazimagusa, Kıbrıs (Kktc), 22 - 23 Nisan 2016, ss.212, (Özet Bildiri)
2016
201631. DOĞU AKDENİZ BÖLGESİNİN İLERİ YAŞ TURİZMİ POTANSİYELİNiN İNCELENMESİNE YÖNELİK BİR SWOT ANALİZİ
YAVUZ M. C., BALLI E., OĞUZ S., BUZCU Z.
I. ULUSLARARASI DOĞU AKDENİZ TURİZM SEMPOZYUMU, Magosa, Kıbrıs (Kktc), 22 - 23 Nisan 2016, ss.212, (Özet Bildiri)
2015
201532. Kalkınma, Turizm ve Bir Gastronomi Destinasyonu Markası Olarak Adana
Oğuz S., Ballı E., Yavuz M. C.
Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, İzmir, Türkiye, 10 - 12 Aralık 2015, ss.35, (Özet Bildiri)
2015
201533. Otel Çalışanlarının Karanlık Liderlik Algısı Üzerine Bir Araştırma
BALLI E., Çakıcı A.
16. Ulusal Turizm Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 12 - 15 Kasım 2015, ss.806-817, (Tam Metin Bildiri)
2015
201534. Gönüllü Motivasyonu 17 Akdeniz Oyunları Örneği
BALLI E., KOCA BALLI A. İ., AY Ü.
2. Yükseköğretim Stratejileri ve Kurumsal İşbirliği Sempozyumu, Türkiye, 22 - 24 Ekim 2015, (Tam Metin Bildiri)
2015
201535. Gönüllü Motivasyonu: XVII. Akdeniz Oyunları Örneği
BALLI E., KOCA BALLI A. İ., AY Ü.
2. Yükseköğretim Stratejileri ve Kurumsal İşbirliği Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 22 - 24 Ekim 2015, ss.80-90, (Tam Metin Bildiri)
2015
201536. Öğrenmeyi Güçlendirici Liderlik ve Örgütsel Bağlılık Arasındaki İlişkinin İncelenmesi
KOCA BALLI A. İ., BALLI E.
14. Ulusal İşletmecilik Kongresi, Türkiye, 7 - 09 Mayıs 2015, (Tam Metin Bildiri)
2015
201537. Öğrenmeyi Güçlendirici Liderlik Algısı ve Örgütsel Bağlılık Arasındaki İlişkinin İncelenmesi,
KOCA BALLI A. İ., BALLI E.
14. Ulusal İşletmecilik Kongresi, Aksaray, Türkiye, 7 - 09 Mayıs 2015, ss.100-115, (Tam Metin Bildiri)
2013
201338. Gastronomi Turizmi ve Adana Mutfak Kültürü
BALLI E.
2. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Adana, Türkiye, 12 Nisan 2013, ss.206-218, (Tam Metin Bildiri)
2012
201239. Yerel Halkın Kırsal Turizme ve Etkilerine Yönelik Algıları
CANOĞLU M., BALLI E.
2. Ulusal Kırsal Turizm Sempozyumu, Aksaray, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2012, ss.210-220, (Tam Metin Bildiri)
2012
201240. Termal Turizmin Bölge Ekonomisine Etkileri: Çiftehan Örneği
TELLİ R., BALLI E.
2. Kırsal Turizm Sempozyumu, Aksaray, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2012, ss.447-460, (Tam Metin Bildiri)
2012
201241. Pozantı İlçesi ve Çevresinin Ekoturizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi
BALLI E., SAY D.
1. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 20 - 21 Nisan 2012, ss.232-239, (Tam Metin Bildiri)
2012
201242. Şalgam Suyunun Özellikleri ve Adana Bölgesi Gastronomi Turizmindeki Yeri
SAY D., BALLI E.
2. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları, Antalya, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2012, ss.612-620, (Tam Metin Bildiri)
2012
201243. Şalgam Suyunun Özellikleri ve Adana Bölgesi Gastronomi Turizmindeki Yeri
SAY D., BALLI E.
2. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları, Antalya, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2012, ss.612-620, (Tam Metin Bildiri)
2010
201044. 10. Ulusal Turizm Kongresi?nin Öğrenci Algıları Üzerine Etkileri
Unur K., Duran A., BALLI E.
11. Ulusal Turizm Kongresi, Aydın, Türkiye, 2 - 05 Aralık 2010, ss.610-617, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2024
20241. ÖRGÜTSEL SESSİZLİK: YİYECEK İÇECEK DEPARTMAN ÇALIŞANLARI ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA
BALLI E., YİĞİTOĞLU V., KOCA BALLI A. İ.
Turizmde Güncel Gelişmeler ve Araştırmalar, YAYLA ÖZGÜR, Editör, Çizgi Kitabevi Yayınları, ss.386-403, 2024
2024
20242. Dijital Yeterlilik ve Öğrenme Performansı
BALLI E., KOCA BALLI A. İ.
TEORİ VE UYGULAMALARLA TURİZM ARAŞTIRMALARI, ERGÜN GÖZDE SEVAL, TARINÇ ABDULLAH, Editör, Çizgi Kitabevi Yayınları, İstanbul, ss.7-28, 2024
2024
20243. Ay Işığında Çalışmak: Nedenleri ve Sonuçları ile Bir Değerlendirme
KOCA BALLI A. İ., BALLI E.
Örgütsel Davranışta Güncel Konular, KOCA BALLI AYŞE İPEK, Editör, Özgür Yayın-Dağıtım Co. Ltd., Gaziantep, ss.1-22, 2024
2023
20234. Occupational Health and Safety in Hotels: Analysis of Risk Factors
BALLI E.
Interdisciplinary Public Finance, Business and Economics Studies– Volume VI, Occupational Health and Safety in Hotels: Analysis of Risk Factors, Editör, Peter Lang Group AG, Berlin, ss.327-338, 2023
2022
20225. İçsel İşten Ayrılma (Sessiz İstifa) ve Hizmet İnovasyon Davranışının İncelenmesi: Türkiye-Almanya Örneği
ÜSTÜN F., BALLI E., KOCA BALLI A. İ.
GİRİŞİMCİLİK ve YÖNETİM GÜNCEL GELİŞMELER, PROF. DR. HİMMET KARADAL DR. EVREN DİNÇER, Editör, Özgür Yayınları, Gaziantep, ss.95-110, 2022
2021
20216. Konaklama İşletmelerinde İş Sağlığı ve Güvenliği, Sektörel Risk Analizi
BALLI E.
Akademisyen Kitabevi, Ankara, 2021
2021
20217. Interkulturele zusammenarbeit: Am Beispiel deutschen und türkischen Mitarbeitern
BALLI E.
Hiperyayın, İstanbul, 2021
2021
20218. İÇSEL İŞTEN AYRILMA “ÖRGÜTÜ GİZLİ TERK EDİŞ
BALLI E., ÜSTÜN F.
Örgütsel Davranış: Şimdi Bu Konular Konuşuluyor, ÜSTÜN Ferda, KOCA BALLI Ayşe İpek, Editör, Detay Yayınevi, ss.234-249, 2021
2020
20209. LEADERSHIP AND INNOVATION
ÜSTÜN F., BALLI E., KOCA BALLI A. İ.
Innovation: Principles and Practices, Osman YILMAZ, Pınar ÇÖMEZ, Editör, GAZİ KİTABEVİ, Ankara, ss.89-111, 2020
2019
201910. Liderliğin Öteki̇Tarafı: Karanlık Liderlik
BALLI E., Çakıcı A.
İşletme ve Yönetim Araştırmaları II, Yalçın Azmi, Editör, Akademisyen Yayınevi, ss.87-102, 2019
2019
201911. ÖRGÜTSEL ÖĞRENMEYİ DESTEKLEYİCİ ORTAM
BALLI E., KOCA BALLI A. İ., ÜSTÜN F.
Göbeklitepe’den Endüstri 4.0’aSosyo Ekonomik Gelişmeler, Ali Rıza GÖKBUNAR, Serkan CURA, Adem BABACAN, Editör, EKİN Basım Yayın Dağıtım, ss.301-320, 2019
2017
201712. The Effect of Perception of Leadership That Reinforces Learning on Organizational Commitment
KOCA BALLI A. İ., BALLI E.
CURRENT DEBATES IN TOURISM & DEVELOPMENT STUDIES, Doğan M. ve Morady F., Editör, Ijopec Publication Limited, Londra, ss.181-202, 2017
2017
201713. Cultural Intellıgence It?s Relatıon Wıth Demographıc Varıables And Career Decısıon Of Students
BALLI E.
Current Debates in Education, Akfırat N., Staub D.F. ve Yavaş G., Editör, Ijopec Publication Limited, Londra, ss.41-62, 2017
2017
201714. THE EFFECT OF PERCEPTION OF LEADERSHIP THAT REINFORCES LEARNINGON ORGANIZATIONAL COMMITMENT
KOCA BALLI A. İ., BALLI E.
CURRENT DEBATES IN TOURISM DEVELOPMENT STUDIES, Mustafa Doğan, Farhang Morady, Editör, IJOPEC, ss.181-202, 2017
2017
201715. CULTURAL INTELLIGENCE: IT’S RELATION WITH DEMOGRAPHICVARIABLES AND CAREER DECISION OF STUDENTS
BALLI E.
CURRENT DEBATES IN EDUCATION, O. Nejat Akfırat, Donald F. Staub, Gürkan Yavaş, Editör, IJOPEC Publication Limited, Londrina, ss.41-62, 2017
Ansiklopedide Bölümler
2022
20221. Türkiye Turizm Ansiklopedisi: Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler
BALLI E.
Detay Yayıncılık, ss., 2022
Desteklenen Projeler
2021 - 2024
2021 - 2024Transformative Digital Learning for General Education Following Covid-19 Impact” (CovidEduTDL)
Erasmus Projesi , Erasmus Projesi, Avrupa Düzeyi
Ballı E., Sümbül M. (Yürütücü)
2020 - 2023
2020 - 2023TURİSTLERİN, SOKAK LEZZETLERİ TÜKETİM MOTİVASYONLARININ BELİRLENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
BUZCU Z. (Yürütücü), BALLI E., OĞUZ S.
2020 - 2023
2020 - 2023RESTORAN BİLGİ SİSTEMLERİNİN DELONE VE MCLEAN BAŞARI MODELİ KAPSAMINDA İNCELENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
BALLI E. (Yürütücü), ÜSTÜN F., KOCA BALLI A. İ.
2018 - 2020
2018 - 2020Otel İşletmelerinin Örgüt Kültürleri İle Öğrenen Örgüt Olma Düzeyleri Arasındaki İlişkinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
KOCA BALLI A. İ. (Yürütücü), ÜSTÜN F., BALLI E.
2017 - 2018
2017 - 2018Karanlık Liderlik ve Örgütsel Etik İklim Arasındaki İlişki: Otel İşletmelerinde Bir Araştırma
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
BALLI E. (Yürütücü), KOCA BALLI A. İ.
2017 - 2017
2017 - 2017RESTAURANT BRANDING: A STUDY ON NAMES OF TURKISH RESTAURANTS IN THE USA
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
CANOĞLU M. (Yürütücü), BALLI E.
2017 - 2017
2017 - 2017Turizm Öğrencilerinin Kültürel Zeka Düzeylerinin İncelenmesi: Çukurova Üniversitesi Örneği
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
BALLI E. (Yürütücü)
2016 - 2016
2016 - 2016Determining The Alternative Tourism Potential of The Lagoons of Çukurova Delta
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
KOCA BALLI A. İ. (Yürütücü), BALLI E.
2016 - 2016
2016 - 2016