İksad Yayınevi, Ankara, 2023
Uçsuz bucaksız, parıldayan bir denizin kıyısında durduğunuzu, güneşin altın ışınlarının denizin yüzeyinde dans ettiğini ve bu dingin dış cephenin altında hayatla dolu, hareketli bir dünyanın olduğunu hayal edin. Yüzyıllar boyunca, su ekosistemleri insanlığa en kaliteli deniz ürünleri lezzetlerinden evlerimizi süsleyen süs balıklarının yetiştirilmesine kadar zengin bir besin kaynağı sağladı. Bu su alanlarıyla olan bağımız çok eski ve kalıcıdır ancak şu anda bir dönüşüm çağıyla karşı karşıyayız. Su ürünleri yetiştiriciliği endüstrisinde inovasyon ve sürdürülebilirliğin kalbine sürükleyici bir yolculuk olan ” Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Teknoloji Kullanımı ve Çevresel Etkileri’ne hoş geldiniz. Bu sayfalarda bilim, teknoloji ve ekolojik bilincin birleşiminin su ürünleri yetiştiriciliğinin öyküsünü nasıl yeniden yazdığını keşfedeceğiniz, uzmanların ve öncülerin rehberliğinde büyüleyici bir yolculuğa çıkacaksınız. Önümüzdeki bölümlerde, su ürünleri yetiştiriciliğindeki en son gelişmeleri ortaya çıkarmak için bilginin derinliklerine ineceğiz. Bu ilerlemeler yalnızca bilimsel kilometre taşları değildir; bunlar, su ürünleri yetiştiriciliğinin daha verimli, sürdürülebilir ve çevreye duyarlı bir uygulamaya dönüştüğü yeni bir çağın temel taşlarıdır.