Cow Millk Quality and Critical Control Points on Farm Conditions.


GÖNCÜ KARAKÖK S.

Hayvansal Üretim Dergisi, cilt.48, sa.2, ss.55-59, 2007 (Hakemli Dergi)

  • Yayın Türü: Makale / Tam Makale
  • Cilt numarası: 48 Sayı: 2
  • Basım Tarihi: 2007
  • Dergi Adı: Hayvansal Üretim Dergisi
  • Sayfa Sayıları: ss.55-59
  • Çukurova Üniversitesi Adresli: Hayır

Özet

Süt kalitesi farklı kesimlere farklı anlamlar ifade etmektedir. Bazı kesimler sadece düşük somatic hücre sayısı (SHS) olarak ifade ederken, bazı kesimler SHS, bakteri sayısı, sürü idaresi uygulamaları, destekler, inek sağlığı, gönencesi ve diğer konuları ifade edebilmektedir. Çiftçiler kaliteli süt üretimini temel olarak tüketici güveni ve ikinci olarakta ekonomik nedenlerden dolayı istemektedirler. Bu bağlamda, kalite kontrol sistemleri, kalite tespitinden ziyade kalite oluşumundaki aksaklıkları önlemeyi amaçlamaktadır 

Milk quality means different things to the different groups. To some it’s simply low somatic cell count milk. To others it’s a complex subject involving somatic cell counts (SCC), bacteria counts, management programs, premiums, cow health and welfare and more. Farmers are extremely focused on producing quality milk for two reasons. The main reason is consumer confidence and the second reason is economics. Quality control systems aimed the prevention of defects, rather than their detection.