LAMBERT Academic Publishing, Beau Bassin-Rose Hill, 2021
Gıda sektörü,
enerji verimliliği ve yenilenebilir enerjilerin kullanımı söz konusu olduğunda,
çok çeşitli zorluklar sunan çok karmaşık bir endüstriyel sektördür. Avrupa
ülkelerinde enerji ve gıda alanında somut gelişmeler sağlayan geniş bir
politika portföyü bulunmaktadır. Bilim dünyası, hem yeni çözümleri hem de
mevcut çözümlerin en iyi şekilde uygulanmasını çok aktif bir şekilde
araştırmaktadır. Sanayi sektörü, gıda sektöründe enerji kullanımına ilişkin
önlemleri pratik iyileştirmelere dönüştürme konusunda gerçek bir taahhüt
sunmaktadır. Gıda sektöründe daha iyi bir enerji kullanımına giden bu
uygulamaların çoğu, önemli önlemlerden oluşmaktadır. Tek başına dikkate
alındığında, bu önlemlerin düzgün bir şekilde uygulandıkları her seferinde,
yararlı olduğu kanıtlanmıştır. Araştırma ve uygulama çalışmalarında, geleneksel
gıda hazırlama yaklaşımını en güncel enerji
akıllı teknikler ile doğru bir şekilde birleştirmek için, ulusal ve yerel
özelliklerin daha fazla dikkate alınmalıdır.