GIDA TEDARİK ZİNCİRİNDE ENERJİ TÜKETİMİ: Enerji Verimliliği ve Yenilenebilir Enerji Uygulamaları


Öztürk H. H.

LAMBERT Academic Publishing, Beau Bassin-Rose Hill, 2021

  • Basım Tarihi: 2021
  • Yayınevi: LAMBERT Academic Publishing
  • Basıldığı Şehir: Beau Bassin-Rose Hill

Özet

Gıda sektörü, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerjilerin kullanımı söz konusu olduğunda, çok çeşitli zorluklar sunan çok karmaşık bir endüstriyel sektördür. Avrupa ülkelerinde enerji ve gıda alanında somut gelişmeler sağlayan geniş bir politika portföyü bulunmaktadır. Bilim dünyası, hem yeni çözümleri hem de mevcut çözümlerin en iyi şekilde uygulanmasını çok aktif bir şekilde araştırmaktadır. Sanayi sektörü, gıda sektöründe enerji kullanımına ilişkin önlemleri pratik iyileştirmelere dönüştürme konusunda gerçek bir taahhüt sunmaktadır. Gıda sektöründe daha iyi bir enerji kullanımına giden bu uygulamaların çoğu, önemli önlemlerden oluşmaktadır. Tek başına dikkate alındığında, bu önlemlerin düzgün bir şekilde uygulandıkları her seferinde, yararlı olduğu kanıtlanmıştır. Araştırma ve uygulama çalışmalarında, geleneksel gıda hazırlama yaklaşımını en güncel enerji akıllı teknikler ile doğru bir şekilde birleştirmek için, ulusal ve yerel özelliklerin daha fazla dikkate alınmalıdır.