AKILLI GIDALAR: Sürdürülebilir Üretim Ve Tüketim


Öztürk H. H.

Lambert Academic Publishing, Beau Bassin-Rose Hill, 2021

  • Yayın Türü: Kitap / Araştırma Kitabı
  • Basım Tarihi: 2021
  • Yayınevi: Lambert Academic Publishing
  • Basıldığı Şehir: Beau Bassin-Rose Hill
  • Çukurova Üniversitesi Adresli: Evet

Özet

Akıllı gıda; üretici, tüketici ve çevre için yararlı yiyeceklerden oluşan bir kavramdır. Akıllı gıda, en önemli küresel sorunların bazılarını birlikte dikkate alan bir çözüm odaklı bir yaklaşımdır. Akıllı gıda, neyin ne zaman verimli bir şekilde tüketildiği ve gıdaya ihtiyaç duyan bölgemizdeki tüm insanlara fayda sağladığıyla ilgilidir. Aynı zamanda, topluluğumuzdaki karbon etkileri konusunda saati gerçekten geri döndüren sürdürülebilir yollarla yetiştirilen, işlenen, dağıtılan, depolanan ve geri dönüştürülen materyal ile de ilgilidir. Herkesin bugün ve yarın yeterince besleyici gıdaya erişimini sağlamak için, sürdürülebilir tarımın yaygın şekilde teşvik edilmesi ve biyolojik çeşitliliğin korunması, balıkçılık, ormancılık ve hayvancılık dahil olmak üzere, küçük toprak sahibi çiftçilerin daha iyi geçim kaynakları ve tarıma, pazarlara, tarımsal işletmelere ve ilgili altyapılar için yatırımın artarak devem etmesi gerekir.