Quality Concept for Dairy Profitability


GÖNCÜ KARAKÖK S.

HAYVANSAL ÜRETİM, vol.48, no.2, pp.60-64, 2007 (Peer-Reviewed Journal)

  • Publication Type: Article / Article
  • Volume: 48 Issue: 2
  • Publication Date: 2007
  • Journal Name: HAYVANSAL ÜRETİM
  • Journal Indexes: TR DİZİN (ULAKBİM)
  • Page Numbers: pp.60-64
  • Çukurova University Affiliated: No

Abstract

Food processing and farming are rapidly moving toward quality assurance programs. Many industries have already implemented quality assurance programs as cost effective ways of reducing risk, maximizing profitability and assuring their customers of quality products. These quality assurances programs can be very valuable management tools, as the dairy industry seeks to respond to the ever ever-increasing demands of the consuming public. For each module a farm chooses to complete, the program implementer will develop a farm plan that is consistent with program standards but is adapted to individual farm situations. 

Besin işleme ve yetiştiricilik hızlı bir şekilde kalite kontrol programlarına yönelmektedir. Pek çok endüstriyel sektör, tüketicilerin kaliteli ürün talebini garantilemek, karlılığı maksimum kılmak, riski azaltmanın düşük maliyetli yolu olarak halen kalite kontrol programlarını kullanmaktadır. Bu kalite kontrol programları, süt sığırcılığında da günden güne artan tüketici taleplerine karşı oldukça değerli bir idari uygulama aracı olabilir. Her yapıdaki işletme standart programları yürütecek kendi yapısına uygun bir çiftlik planı seçerek bunu tamamlayabilir.