EPD-Net projesi kapsamında Şanlıurfa’da düzenlenen 15. PMOGenç Yaz Kampı, genç peyzaj mimarlarını yalnızca mesleki bilgiyle değil; doğa ile, tarih ile ve toplumla bütünleşmiş bir planlama anlayışıyla buluşturdu.
11 üniversiteden 26 öğrenci, Harran Üniversitesi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Peyzaj Mimarları Odası iş birliğinde yürütülen bu kamp boyunca;
• Göbeklitepe’nin izlerini taşıyan Şanlıurfa Kalesi eteklerinde kültürel miras ile ekolojik duyarlılığı nasıl harmanlayabileceklerini,
• Abide Kavşağı gibi karmaşık ulaşım noktalarını doğa-temelli, insan odaklı kamusal alanlara nasıl dönüştürebileceklerini sorguladı.
Doğa temelli çözümler, afet direnci, topluluk temelli tasarım gibi kavramlar, kamp süresince sadece tartışılmadı; gerçek mekânlar üzerinde uygulandı.
Bu süreçte öğrenciler yalnızca “tasarımcı” değil; aynı zamanda doğa ile uyumlu geleceğin kentlerini kuracak “sorumlu aktörler” olarak yetişti.