Yaptığı Tezler

Doktora, Hidrostatik Basınç, Ultrasonikasyon, Enzimasyon ve Isıtma Yöntemlerinin Siyah Havuç Posasından Antosiyaninlerin Geri Kazanımı ve Kalitesi Üzerine Etkileri, Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, 2017
Yüksek Lisans, Vurgulu Elektrik Alan ve Isıl İşlem Uygulamalarının Portakal Suyunun Özellikleri ve Raf Ömrü Üzerine Etkisi, Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, 2011

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi, Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma), Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

Dr.Öğr.Üyesi, Çukurova Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, 2023 - Devam Ediyor
Doç.Dr., Çukurova Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, 2023 - Devam Ediyor
Araştırma Görevlisi Dr., Çukurova Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, 2017 - 2023
Araştırma Görevlisi, Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, 2008 - 2017

Verdiği Dersler

Heat and Mass Balance, Lisans, 2018 - 2019
Heat and Mass Transfer, Lisans, 2018 - 2019
Food Engineering Operations-II, Lisans, 2018 - 2019
Food Engineering Operations-I, Lisans, 2018 - 2019

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Kitap & Kitap Bölümleri

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

Desteklenen Projeler

AKYILDIZ A., AĞÇAM E., İNAN N., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Karpuzdan Mikroemülsiyon Yöntemi ile Ekstrakte Edilen Karotenoid Bileşenlerinin Elektroeğirme Tekniği ile Enkapsülasyonu ve Optimizasyonu, 2018 - 2021
AĞÇAM E., DÜNDAR B., AKYILDIZ A., PAYDAŞ S., SARIDAŞ M. A., POLAT S., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Bazı Çilek Çeşitlerinde Aktif Hasat Süresince Hasatta ve Raf Ömrü Sırasında Meyve Kalite Parametreleri ile Enzim İlişkileri, 2018 - 2020
AKYILDIZ A., AĞÇAM E., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Citrus Juice Technology, 2016 - 2017
AKYILDIZ A., AĞÇAM E., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Siyah Havuç Posasından Bazı Yöntemlerle Antosiyaninlerin Geri Kazanımı ve Kalitesi Üzerine Etkileri, 2014 - 2017
BENLİ H., AKYILDIZ A., AĞÇAM E., POLAT S., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Son Gelişmeler Çalıştayı, 2015 - 2016
AKYILDIZ A., AĞÇAM E., EVRENDİLEK AKDEMİR G., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Portakal suyunun, PME(pektinmetilesteraz aktivitesi) üzerine vurgulu elektrik alan uygulamasının etkisi konulu yayının teşvik desteği, 2015 - 2016

Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler

TMMOB-Gıda Mühendisleri Odası, Üye, 2008 - Devam Ediyor

Bilimsel Hakemlikler

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, SCI Kapsamındaki Dergi, Ocak 2019
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD ENGINEERING, SCI Kapsamındaki Dergi, Ocak 2019
FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING, SCI Kapsamındaki Dergi, Ocak 2018
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, SCI Kapsamındaki Dergi, Ocak 2018
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING, SCI Kapsamındaki Dergi, Ocak 2016
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, SCI Kapsamındaki Dergi, Ocak 2016
FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY, SCI Kapsamındaki Dergi, Şubat 2015
FOOD BİOSCİENCE, SCI Kapsamındaki Dergi, Ocak 2015
FOOD CHEMISTRY, SCI Kapsamındaki Dergi, Ocak 2015
JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING, SCI Kapsamındaki Dergi, Ocak 2015
african journal and biotechnology, SCI Kapsamındaki Dergi, Kasım 2013

Metrikler





Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

4. Kent Sorunları Sempozyumu, Davetli Konuşmacı, Adana, Türkiye, 2019

Akademi Dışı Deneyim

OHIO STATE UNIVERSITY