Yaptığı Tezler
Doktora, Hidrostatik Basınç, Ultrasonikasyon, Enzimasyon ve Isıtma Yöntemlerinin Siyah Havuç Posasından Antosiyaninlerin Geri Kazanımı ve Kalitesi Üzerine Etkileri, Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, 2017
Yüksek Lisans, Vurgulu Elektrik Alan ve Isıl İşlem Uygulamalarının Portakal Suyunun Özellikleri ve Raf Ömrü Üzerine Etkisi, Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, 2011
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi, Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma), Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Unvanlar / Görevler
Dr.Öğr.Üyesi, Çukurova Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, 2023 - Devam Ediyor
Doç.Dr., Çukurova Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, 2023 - Devam Ediyor
Araştırma Görevlisi Dr., Çukurova Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, 2017 - 2023
Araştırma Görevlisi, Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, 2008 - 2017
Verdiği Dersler
Heat and Mass Balance, Lisans, 2018 - 2019
Heat and Mass Transfer, Lisans, 2018 - 2019
Food Engineering Operations-II, Lisans, 2018 - 2019
Food Engineering Operations-I, Lisans, 2018 - 2019
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
-
Incorporating bay leaf extract (Laurus nobilis L.) and determining the quality attributes of Turkish fermented sausage (sucuk)BENLİ H., Şahin P., AĞÇAM E.Food Science and Nutrition, 2024 (SCI-Expanded)
-
Comparative evaluation of the effect of the addition of turnip (Brassica rapa) on the biogenic amine and volatile flavour compounds of shalgamTanguler H., Varol Z., AĞÇAM E.Latin American Applied Research, cilt.54, sa.1, ss.81-90, 2024 (SCI-Expanded)
-
Emulsion electrospinning of zein nanofibers with carotenoid microemulsion: Optimization, characterization and fortificationİnan-Çınkır N., AĞÇAM E., Altay F., AKYILDIZ A.Food Chemistry, cilt.430, 2024 (SCI-Expanded)
-
Encapsulation and drying methods in the production of powdered red cabbage (Brassica oleracea L.): Chemometrics and Fourier transform infrared spectroscopyBaltacıoğlu C., Keskin O., Baltacıoğlu H., AĞÇAM E.Food Science and Technology International, 2024 (SCI-Expanded)
-
Comparison of Polyphenol Compounds of Strawberry Cultivars with Their ProgenySARIDAŞ M. A., AĞÇAM E., Bircan M., Unlu M., KARABIYIK Ş., ATTAR Ş. H., YAŞA KAFKAS N. E., Kargi S. P.ERWERBS-OBSTBAU, cilt.64, sa.4, ss.559-567, 2022 (SCI-Expanded)
-
Degradation kinetics of pomegranate juice phenolics under cold and warm sonication processAĞÇAM E.INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES, cilt.80, 2022 (SCI-Expanded)
-
Extraction of carotenoid compounds from watermelon pulp with microemulsion based technique: Optimization studiesInam-Cinkir N., AĞÇAM E., Altay F., AKYILDIZ A.FOOD CHEMISTRY, cilt.380, 2022 (SCI-Expanded)
-
A Kinetic Approach to Explain Hydroxymethylfurfural and Furfural Formations Induced by Maillard, Caramelization, and Ascorbic Acid Degradation Reactions in Fruit Juice-Based MediumsAĞÇAM E.FOOD ANALYTICAL METHODS, cilt.15, ss.1286-1299, 2022 (SCI-Expanded)
-
Changes in quality parameters of orange juice deacidified by ion exchange resinsAKYILDIZ A., Onur E., AĞÇAM E., Kirit B., TÜRKMEN F. U.FOOD CHEMISTRY, cilt.375, 2022 (SCI-Expanded)
-
Yield, quality and enzyme activity of shiitake mushroom (Lentinula edodes) grown on different agricultural wastesBaktemur G., Kara E., Yarar M., YILMAZ N., AĞÇAM E., AKYILDIZ A., TAŞKIN H.NOTULAE BOTANICAE HORTI AGROBOTANICI CLUJ-NAPOCA, cilt.50, sa.1, 2022 (SCI-Expanded)
-
Bioactivity, volatile profile, and physicochemical properties of set-type yogurt enriched with European cranberrybush (Viburnum opulus L.) juice during storageTAŞPINAR T., GÜVEN M., AĞÇAM E.JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, cilt.46, sa.1, 2022 (SCI-Expanded)
-
Bioactive Compounds Extraction from the Black Carrot Pomace with Assistance of High Pressure Processing: An Optimization StudyAĞÇAM E., AKYILDIZ A., Kamat S., Balasubramaniam V. M.WASTE AND BIOMASS VALORIZATION, cilt.12, sa.11, ss.5959-5977, 2021 (SCI-Expanded)
-
Kinetic study for ascorbic acid degradation, hydroxymethylfurfural and furfural formations in Orange juiceAKYILDIZ A., Mertoglu T. S., AĞÇAM E.JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS, cilt.102, 2021 (SCI-Expanded)
-
Effect of temperature and production method on some quality parameters of fermented carrot juice (Shalgam)Tangüler H., Çankaya A., Ağçam E., Uslu H.Food Bioscience, cilt.41, ss.1-9, 2021 (SCI-Expanded)
-
Effects of pulsed electric fields on sour cherry juice properties and formations of furfural and hydroxymethylfurfuralEvrendilek G. A., AĞÇAM E., AKYILDIZ A.INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD ENGINEERING, cilt.17, sa.3, ss.217-226, 2021 (SCI-Expanded)
-
Changes in quality attributes during production steps and frozen-storage of pomegranate juice concentrateAKYILDIZ A., Karaca E., AĞÇAM E., DÜNDAR B., Cinkir N. I.JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS, cilt.92, 2020 (SCI-Expanded)
-
Evaluation of the Effect of Different Extraction Techniques on Sour Cherry Pomace Phenolic Content and Antioxidant Activity and Determination of Phenolic Compounds by FTIR and HPLCOkur I., Baltacioglu C., AĞÇAM E., Baltacioglu H., ALPAS H.WASTE AND BIOMASS VALORIZATION, cilt.10, sa.12, ss.3545-3555, 2019 (SCI-Expanded)
-
Optimization of thermosonication conditions for cloudy strawberry nectar with using of critical quality parametersDundar B., Agcam E., Akyildiz A.FOOD CHEMISTRY, cilt.276, ss.494-502, 2019 (SCI-Expanded)
-
Recent Studies on Healthy Nutrients Changing in Fruit Juices Processed with Non-thermal TechnologiesAĞÇAM E., DÜNDAR B., POLAT S., AKYILDIZ A.HEALTH AND SAFETY ASPECTS OF FOOD PROCESSING TECHNOLOGIES, ss.235-271, 2019 (SCI-Expanded)
-
Nanoparticles in Food Packaging: Opportunities and ChallengesPOLAT S., AĞÇAM E., DÜNDAR B., AKYILDIZ A.HEALTH AND SAFETY ASPECTS OF FOOD PROCESSING TECHNOLOGIES, ss.577-611, 2019 (SCI-Expanded)
-
Optimization of anthocyanins extraction from black carrot pomace with thermosonicationAĞÇAM E., AKYILDIZ A., Balasubramaniam V. M.FOOD CHEMISTRY, cilt.237, ss.461-470, 2017 (SCI-Expanded)
-
Pressure-Thermal Kinetics of Furan Formation in Selected Fruit and Vegetable JuicesDhakal S., Balasubramaniam V., Cocuron J., Alonso A. P., AĞÇAM E., Kamat S.FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY, cilt.10, sa.11, ss.1959-1969, 2017 (SCI-Expanded)
-
Assessing impacts of pulsed electric fields on quality attributes and furfural and hydroxymethylfurfural formations in apple juiceEvrendilek G. A., Celik P., AĞÇAM E., AKYILDIZ A.JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING, cilt.40, sa.5, 2017 (SCI-Expanded)
-
Some biochemical characteristics of grafted watermelonOLUK A. C., ARAS V., Agcam E., Akyildiz A., Sari N.INDIAN JOURNAL OF HORTICULTURE, cilt.74, sa.1, ss.71-74, 2017 (SCI-Expanded)
-
Assessing Impacts of Pulsed Electric Fields on Quality Attributes and Furfural and Hydroxymethylfurfural Formations in Apple JuiceEvrendilek Akdemir G., Çelik P., AĞÇAM E., AKYILDIZ A.JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING, cilt.-, ss.1-10, 2016 (SCI-Expanded)
-
A comparative assessment of long-term storage stability and quality attributes of orange juice in response to pulsed electric fields and heat treatmentsAĞÇAM E., AKYILDIZ A., Evrendilek G. A.FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING, cilt.99, ss.90-98, 2016 (SCI-Expanded)
-
Bioactive compounds and quality parameters of natural cloudy lemon juicesUcan F., AĞÇAM E., AKYILDIZ A.JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, cilt.53, sa.3, ss.1465-1474, 2016 (SCI-Expanded)
-
Comparison of Drip- and Furrow-Irrigated red Pepper Yield, Yield Components, Quality and net Profit GenerationSEZEN S. M., YAZAR A., ŞENGÜL H., BAYTORUN N., DASGAN Y., AKYILDIZ A., Tekin S., ÖNDER D., AĞÇAM E., AKHOUNDNEJAD Y., et al.IRRIGATION AND DRAINAGE, cilt.64, sa.4, ss.546-556, 2015 (SCI-Expanded)
-
Effects of PEF and heat pasteurization on PME activity in orange juice with regard to a new inactivation kinetic modelAĞÇAM E., AKYILDIZ A., Evrendilek G. A.FOOD CHEMISTRY, cilt.165, ss.70-76, 2014 (SCI-Expanded)
-
Comparison of phenolic compounds of orange juice processed by pulsed electric fields (PEF) and conventional thermal pasteurisationAĞÇAM E., AKYILDIZ A., Evrendilek G. A.FOOD CHEMISTRY, cilt.143, ss.354-361, 2014 (SCI-Expanded)
-
Effects of Rinsing on Residue Level of Chlorpyrifos Ethyl, Acetamiprid and Penconazole in GrapesAKYILDIZ A., AĞÇAM E., GURKAN S., CETINKAYA B., KARACA E., BENLİ H.JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES-TARIM BILIMLERI DERGISI, cilt.20, sa.2, ss.112-119, 2014 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
-
The nutritional composition of key apricot varieties cultivated in Türkiye with a focus on health-related compoundsSARIDAŞ M. A., AĞÇAM E., PAYDAŞ KARGI S.International Journal of Agriculture, Environment and Food Sciences, cilt.7, sa.3, ss.934-939, 2023 (Hakemli Dergi)
-
FARKLI KURUTMA YÖNTEMLERİNİN BÖĞÜRTLEN KALİTE ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİLERİ VE KURUMA KİNETİĞİDündar Kirit B., SAĞOL S., ağçam e., akyıldız a.GIDA, cilt.48, sa.1, ss.61-72, 2023 (Hakemli Dergi)
-
The effects of thermosonication on quality parameters of cashew apple nectar: An optimization study for processing conditionsDeli M. G. E. P., DÜNDAR B., AĞÇAM E., AKYILDIZ A.Elsevier BV, cilt.2, 2022 (Scopus)
-
Changes in cashew apple juice treated with optimum thermosonication during storageDeli M. G. E. P., DÜNDAR B., AĞÇAM E., İnan Çınkır N., AKYILDIZ A.Elsevier, cilt.1, 2022 (Scopus)
-
Farklı Sıcaklıkların Çileğin Kuruma Kinetiği ve Bazı Kalite Özellikleri Üzerine EtkisiAĞÇAM E.TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, cilt.10, sa.7, ss.1270-1280, 2022 (Hakemli Dergi)
-
Modeling of the changes in some physical and chemical quality attributes of potato chips during frying processAĞÇAM E.Applied Food Research, cilt.2, sa.1, ss.1-11, 2022 (Scopus)
-
Iğdır yöresinde yetiştirilen ‘Teberze’ ve ‘Ağerik’ kayısı (Prunus armeniaca L.) çeşitlerine ait detaylı meyve kalite içerikleriSARIDAŞ M. A., AĞÇAM E.Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi, cilt.25, sa.2, ss.214-224, 2021 (Hakemli Dergi)
-
Önemli Çilek Genotiplerinin Tat Parametreleri Bakımından Değerlendirilmesiakbaş f. c., SARIDAŞ M. A., AĞÇAM E., Keskinaslan G. S., Kamar R., PAYDAŞ KARGI S.Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, cilt.9, sa.1, ss.241-248, 2021 (Hakemli Dergi)
-
Effect of Ultrasound on Bioactive Components of Fruit JuicesDÜNDAR B., AĞÇAM E., AKYILDIZ A.Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi, cilt.8, sa.2, ss.288-300, 2020 (Hakemli Dergi)
-
Karotenoid Bileşenlerin Mikroenkapsülasyonu ve Kullanılan Yöntemlerdeki Son GelişmelerİNAN N., AĞÇAM E., AKYILDIZ A.Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, cilt.7, sa.12, ss.2170-2183, 2019 (Hakemli Dergi)
-
The Effects of Microencapsulated L. rhamnosus and Storage on Biogenic Amine Amount of SucukÜNAL TURHAN E., ERGİNKAYA Z., BENLİ H., AKIN M. B., AĞÇAM E.GIDA, cilt.44, sa.5, ss.819-825, 2019 (Hakemli Dergi)
-
THE EFFECTS OF MICROENCAPSULATED L. RHAMNOSUS AND STORAGE ON BIOGENIC AMINE AMOUNT OF SUCUKÜNAL TURHAN E., ERGİNKAYA Z., BENLİ H., AKIN M. B., AĞÇAM E.GIDA, cilt.44, sa.5, ss.819-825, 2019 (Hakemli Dergi)
-
Nanoteknolojik Tekniklerle Karotenoid Bileşenlerin Enkapsülasyonundaki Son GelişmelerİNAN ÇINKIR N., AĞÇAM E., AKYILDIZ A.Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, cilt.6, sa.8, ss.1066, 2018 (Hakemli Dergi)
-
Critical Quality Parameters Changing of Red Pepperin Respone to Different Irrigatıon Methods and LevelsSEZEN S. M., AKYILDIZ A., AĞÇAM E., YAZAR A., DAŞGAN H. Y., TEKİN S.The Eurasia Proceedings of Science, Technology, Engineering Mathematics, cilt.1, sa.1, ss.59-68, 2017 (Hakemli Dergi)
-
KONVEKSİYONEL VE DONDURARAK KURUTMA YÖNTEMLERİNİN KARPUZUN BAZI KALİTE ÖZELLİKLERİNE ETKİSİAKYILDIZ A., POLAT S., AĞÇAM E.GIDA, cilt.42, sa.2, ss.169-176, 2017 (Hakemli Dergi)
-
Karpuza Hasat Sonrası UygulamalarAKYILDIZ A., AĞÇAM E.Diyarbakır’xxda Tarım, sa.27, ss.58-61, 2016 (Hakemsiz Dergi)
-
Inactivation Kinetics of Pectin Methyl Esterase under Thermosonicationand Thermal Pasteurisation Process Conditions in Orange JuiceAĞÇAM E., POLAT S., AKYILDIZ A., FENERCİOĞLU H.Akademik Gıda, cilt.14, sa.12, ss.85-91, 2016 (Hakemli Dergi)
-
SİYAH HAVUÇ POSASINDAN ANTOSİYANİNLERİN EKSTRAKSİYONUNA FARKLI ÇÖZGEN ve ASİT KONSANTRASYONLARININ ETKİLERİAĞÇAM E., AKYILDIZ A.Gıda, cilt.40, ss.149-156, 2015 (Hakemli Dergi)
-
Berrak Limon Suyu Üretimi Aşamalarında Bazı Mineral Madde Bileşenlerinin BelirlenmesiUÇAN TÜRKMEN F., AKYILDIZ A., AĞÇAM E.GIDA, cilt.13, sa.1, ss.42-46, 2015 (Hakemli Dergi)
-
Limon Ekşisi Üretimi Üzerine Bir AraştırmaUÇAN TÜRKMEN F., AKYILDIZ A., AĞÇAM E., POLAT S.GIDA, cilt.39, sa.5, ss.283-290, 2014 (Hakemli Dergi)
-
Effects of Different Enzymes and Concentrations in the Production of Clarified Lemon JuiceUÇAN TÜRKMEN F., AKYILDIZ A., AĞÇAM E.Journal of Food Processing, cilt.2014, ss.1-14, 2014 (Hakemli Dergi)
-
Vurgulu Elektrik Alan Teknolojisi (PEF): Sistem ve Uygulama OdacıklarıAĞÇAM E., AKYILDIZ A., Akdemir Evrendilek G.Akademik Gıda, cilt.12, sa.2, ss.69-78, 2014 (Hakemli Dergi)
-
A Study on the Quality Criteria of Some Mandarin Varieties and Their Suitability for Juice ProcessingAĞÇAM E., AKYILDIZ A.Journal of Food Processing, cilt.2014, ss.1-8, 2014 (Hakemli Dergi)
-
DOĞAL BULANIK LİMON SUYU ÜRETİMİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMAUçan F., AĞÇAM E., AKYILDIZ A.Gıda, cilt.39, ss.25-32, 2013 (Hakemli Dergi)
-
Meyve ve Sebzelerin Soğukta MuhafazasıAKYILDIZ A., AĞÇAM E.Gıda Teknolojisi, cilt.17, sa.6, ss.44-45, 2013 (Hakemsiz Dergi)
-
Farklı Domates Çeşitlerinin Bazı Kalite ÖzellikleriOluk C. A., AKYILDIZ A., AĞÇAM E., Keleş D., Ata A.AKADEMİK GIDA, cilt.10, sa.3, ss.26-31, 2012 (Hakemli Dergi)
Kitap & Kitap Bölümleri
-
Nanoparticles in Food Packaging: Opportunities and ChallengesPOLAT S., AĞÇAM E., DÜNDAR B., AKYILDIZ A.Health and Safety Aspects of Food Processing Technologies, Malik Abdül, Erginkaya Zerrin, Erten Hüseyin, Editör, Springer, Cham, ss.571-611, 2019
-
Recent Studies on Healthy Nutrients Changing in Fruit Juices Processed with Non-thermal TechnologiesAĞÇAM E., DÜNDAR B., POLAT S., AKYILDIZ A.Health and Safety Aspects of Food Processing Technologies, Malik Abdül, Erginkaya Zerrin, Erten Hüseyin., Editör, Springer International Publishing, Cham, ss.235-271, 2019
-
Thermal Pasteurization and Microbial Inactivation of Fruit JuicesAĞÇAM E., AKYILDIZ A., DÜNDAR B.Fruit JuicesExtraction, Composition, Quality and Analysis, Gaurav Rajauria, Brijesh K. Tiwari, Editör, Elsevier (Academic Press), Dublin, ss.309-339, 2018
-
Potato and Potato-Processing TechnologyAKYILDIZ A., POLAT S., AĞÇAM E., FENERCİOĞLU H.Handbook of Vegetable Preservation, Hui YH., Evranuz EÖ., Bingöl G., Erten H., Jaramillo-Florez ME. , Editör, Crc Pres, Boca Raton, ss.589-628, 2015
-
Citrus Juices TechnologyAKYILDIZ A., AĞÇAM E.Food Processing Strategies for Quality Assessment, Abdul Malik, Zerrin Ergikaya, Saghir Ahmad, Hüseyin Erten, Editör, Springer Science+Business Media New York 2014, New York, ss.37-103, 2014
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
-
Farklı örtü ve malç materyalleri altında 'Rubygem' çilek çeşidinde verim ve meyve kalite özellikleriSARIDAŞ M. A., KAPUR B., ÇELİKTOPUZ E., AĞÇAM E., PAYDAŞ KARGI S.Türkiye 8. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 - 29 Eylül 2023
-
THE TREND OF PLANT-BASED MILK ALTERNATIVES; WALNUT MILKALTAF QAZI S., AKYILDIZ A., AĞÇAM E., DÜNDAR B.2nd International Conference on Research of Agricultural and Food Technologies, Adana, Türkiye, 6 - 07 Ekim 2022, ss.37-38
-
Trends and development work for packaged non-alcoholic beverages future functional product development opportunitiesSAĞOL S. N., DÜNDAR B., AĞÇAM E., AKYILDIZ A.1st International Traditional Foods and Sustainable Food System Symposium, Mersin, Türkiye, 10 Ağustos 2022
-
Role of strawberry cultivars on some quality parametersSARIDAŞ M. A., AĞÇAM E., PAYDAŞ KARGI S.IX International Strawberry Symposium, Rimini, İtalya, 01 Mayıs 2021, ss.857-863
-
THE EFFECT OF THE ADDITION OF TURNIP RADISH AT DIFFERENT RATIOS ON THE MICROBIAL FLORA IN THE FERMENTATION OF SHALGAM JUICEAYTEKİN D. A., TANGÜLER H., AĞÇAM E.CUKUROVA 6th INTERNATIONAL SCIENTIFIC RESEARCHES CONFERENCE, Adana, Türkiye, 5 - 06 Mart 2021, ss.90-102
-
Effect of Stabilizer Usage on Quark Cheese Quality PropertiesTAŞPINAR T., AĞÇAM E., GÜVEN M.IDF World Dairy Summit 2019, 23 - 26 Eylül 2019
-
Degradation kinetics of ascorbic acid in lemon juice at different pasteurization conditionsAĞÇAM E., DÜNDAR B., AKYILDIZ A.International Conference on Research of Agricultural and Food Technologies, 3 - 05 Ekim 2019
-
Adana’da Gıdaların Dayandırılmasında Kullanılan Geleneksel Yöntemler, Bazı Uygulama Hataları, Sonuçları ve Önleyici TedbirlerAĞÇAM E.4. Adana Kent Sorunları Sempozyumu, Türkiye, 15 - 16 Mart 2019
-
Effect of storage on textural properties of different strawberry cultivarsAĞÇAM E., SARIDAŞ M. A., DÜNDAR B., POLAT S., PAYDAŞ S.XIIIth International Conference of Food Physicists, Antalya, Türkiye, 23 Ekim - 25 Kasım 2018, ss.141
-
The Effect of Thermosonication on Some Quality Parameters of Watermelon JuiceAĞÇAM E., DÜNDAR B., POLAT S., AKYILDIZ A.XIIIth International Conference of Food Physicists, 23 - 25 Ekim 2018
-
A RESEARCH on EVALUATION of ORANGE PEELSAĞÇAM E., DÜNDAR B., AKYILDIZ A.3rd INTERNATIONAL CONGRESS on FOOD TECHNOLOGY-ICFT2018, 10 - 12 Eylül 2018
-
Recent Applications In Modified Atmosphere Packaging Of Fruit And VegetablesPOLAT S., AĞÇAM E., DÜNDAR B., AKYILDIZ A.International Conference on RAW MATERIALS TO PROCESSED FOODS, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, ss.257
-
CRITICAL QUALITY PARAMETERS CHANGING OF RED PEPPER IN RESPONSE TO DIFFERENT IRRIGATION METHODS AND LEVELSSEZEN S. M., AKYILDIZ A., AĞÇAM E., YAZAR A., DAŞGAN H. Y., TEKİN S.International Conference on Technology, Engineering and Science (IConTES), Antalya, Türkiye, 26 - 29 Ekim 2017
-
Critical Quality Parameters Changing of Red Pepper In Response to Different Irrıgation Methods and LevelsSEZEN S. M., AKYILDIZ A., AĞÇAM E., YAZAR A., DAŞGAN H. Y., TEKİN S.International Conference on Technology, Engineering and Science (ICONTES, Antalya, Türkiye, 26 - 29 Ekim 2017, cilt.1, ss.73-74
-
Pastörizasyon işlemi ve depolama süresinin altıntop suyunun rengi ve karotenoid içeriği üzerine etkileriİÇDEMİR G., AĞÇAM E., AKYILDIZ A.İç Anadolu Bölgesi 1.Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017
-
Production of Colored Lemonade and Effect of Heat Pasteurization on Quality ParametersAĞÇAM E., AKYILDIZ A., POLAT S., İNAN N.Second Congress of Food Structure and Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016
-
Süper Meyve Kuş Kirazı Aronia melanocarpaİNAN N., AĞÇAM E., POLAT S., AKYILDIZ A.Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016
-
Turpun Raphanus sativus L Biyoaktif Bileşenler Açısından DeğerlendirilmesiİNAN N., AĞÇAM E., POLAT S., GÜN M., DÜNDAR B., AKYILDIZ A.Stratejik Kalkınmada Kent Değerleri Sempozyumu, Osmaniye, Türkiye, 3 - 05 Mayıs 2016
-
Fining and Fining Agents in Clear Fruit Juice ProductionUÇAN TÜRKMEN F., AĞÇAM E., AKYILDIZ A.International Conference on Natural Science and Engineering, Kilis, Türkiye, 19 - 20 Mart 2016, ss.2669-2678
-
Pulsed electric field processing of pomegranate juice with measurements of quality criteriaKURTOĞLU A. B., AĞÇAM E., AKDEMİR EVRENDİLEK G., AKYILDIZ A.1st World Congress on Electroporation and Pulsed Electric Fields in Biology, Medicine and Food Environmental Technologies, 6 - 10 Eylül 2015
-
Pasteurization of apple juice by pulsed electric fields and effects on quality propertiesAKDEMİR EVRENDİLEK G., Çelik P., AĞÇAM E., AKYILDIZ A.1st World Congress on Electroporation and Pulsed Electric Fields in Biology, Medicine and Food Environmental Technologies, 6 - 10 Eylül 2015
-
Türk usulü marine edilmiş piliç göğüs etlerinin bazi kalite kriterlerine marinasyon tekniklerinin ve süresinin etkisiBENLİ H., AĞÇAM E., Geçgel D., Küçük A., Sıpçık D. P., Kardeş İ., Ak M., Kayran Ö., Emir S., Korhan V.4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2015, ss.1079-1082
-
Inactivation kinetics of pectin methylesterase under thermosonication and thermal process conditions in orange juiceAĞÇAM E., POLAT S., AKYILDIZ A., FENERCİOĞLU H.NAFI 2014 International Food Congress, Aydın, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, ss.332
-
Inactivation Kinetics of Pectin Methylesterease Under Thermosonication and Thermal Pasteurization Process Conditions in Orange JuiceAĞÇAM E., POLAT S., AKYILDIZ A., FENERCİOĞLU H.International Food Congress Novel Approaches in Food Industry NAFI 2014, Aydın, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014
-
Turunç Ekşisi Üzerine Bir AraştırmaAKÇALIOĞLU O., AĞÇAM E., POLAT S., UÇAN TÜRKMEN F., AKYILDIZ A.4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014
-
LimonataAĞÇAM E., POLAT S., DURSUN G., GÖVCE G., MERGEN G., AKYILDIZ A.LİMONATA, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.823-827
-
Karaisalı Biber Salçası Üretimi Üzerine Bir AraştırmaPOLAT S., AĞÇAM E., YÜCEL T., AKYILDIZ A.4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu”, ”4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014
-
Geleneksel İran Şekeri NabatNALCHİ M., AĞÇAM E., GÜVEN M.4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.890
-
Bazı Sebzelerin Kurutulması Üzerine Bir AraştırmaAĞÇAM E., AKYILDIZ A., FENERCİOĞLU H.4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.859-862
-
Turunç Ekşisi Üretimi Üzerine Bir AraştırmaAKÇALIOĞLU O., AĞÇAM E., POLAT S., UÇAN TÜRKMEN F., ASLAN S., AKYILDIZ A.4. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.814-818
-
Bazı bitki çaylarının mineral madde (Ca, K, Mg, Na, Zn, Fe ve Cu) içerikleri ve deme geçiş miktarlarıYAĞMUR C., AKYILDIZ A., AĞÇAM E.Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri IV. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Türkiye, 27 - 29 Haziran 2013
-
Kağıt helvanın bazı özellikleri üzerine bir araştırmaPOLAT S., AĞÇAM E., AKYILDIZ A., FENERCİOĞLU H.III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.207-209
-
Kağıt Helvanın Bazı Özellikleri Üzerine AraştırmaPOLAT S., AĞÇAM E., AKYILDIZ A., FENERCİOĞLU H.III. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.207-209
-
Effect of pulsed electric field and heat treatment on pectin methyl esterase of orange juiceAKDEMİR EVRENDİLEK G., AĞÇAM E., AKYILDIZ A.3. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012
-
Dolmalık Patlıcan Kurusu Üretimi Üzerine Bir AraştırmaPOLAT S., AĞÇAM E., UÇAN TÜRKMEN F., AKYILDIZ A., FENERCİOĞLU H.III. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.194-196
-
Investigation on fruit quality of grafted watermelonOLUK C. A., ARAS V., AĞÇAM E., AKYILDIZ A., SARI N., GOCMEN M.10th EUCARPIA Meeting on Genetics and Breeding of Cucurbitaceae, Antalya, Türkiye, 15 - 18 Ekim 2012, ss.361-367
-
Yaban Mersini Meyvesinin Meyve Suyuna İşlenmesi Üzerine Bir AraştırmaAĞÇAM E., AKYILDIZ A.Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 2 - 04 Mayıs 2011
-
Kabak Tatlısı ÜretimiAĞÇAM E., AKYILDIZ A., FENERCİOĞLU H.The 1st International Symposium on Traditioanl Foods from Adriatic from to Caucasus, 2 - 04 Mayıs 2010
-
Kaynar ÜretimiAKYILDIZ A., AĞÇAM E., KIROĞLU ZORLUGENÇ F.The 1st International Symposium on Traditioanl Foods from Adriatic from to Caucasus, 3 - 05 Mayıs 2010
-
Cezerye Üretimi ve Bazı ÖzellikleriÖZER E. A., AKYILDIZ A., AKSAY S., AĞÇAM E., BOBUŞ ALKAYA G.THE 1ST INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON “TRADITIONAL FOODS FROM ADRIATIC TO CAUCASUS", Tekirdağ, Türkiye, 15 Nisan 2010, ss.771-773
Desteklenen Projeler
AKYILDIZ A., AĞÇAM E., İNAN N., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Karpuzdan Mikroemülsiyon Yöntemi ile Ekstrakte Edilen Karotenoid Bileşenlerinin Elektroeğirme Tekniği ile Enkapsülasyonu ve Optimizasyonu, 2018 - 2021
AĞÇAM E., DÜNDAR B., AKYILDIZ A., PAYDAŞ S., SARIDAŞ M. A., POLAT S., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Bazı Çilek Çeşitlerinde Aktif Hasat Süresince Hasatta ve Raf Ömrü Sırasında Meyve Kalite Parametreleri ile Enzim İlişkileri, 2018 - 2020
AKYILDIZ A., AĞÇAM E., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Citrus Juice Technology, 2016 - 2017
AKYILDIZ A., AĞÇAM E., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Siyah Havuç Posasından Bazı Yöntemlerle Antosiyaninlerin Geri Kazanımı ve Kalitesi Üzerine Etkileri, 2014 - 2017
BENLİ H., AKYILDIZ A., AĞÇAM E., POLAT S., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Son Gelişmeler Çalıştayı, 2015 - 2016
AKYILDIZ A., AĞÇAM E., EVRENDİLEK AKDEMİR G., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Portakal suyunun, PME(pektinmetilesteraz aktivitesi) üzerine vurgulu elektrik alan uygulamasının etkisi konulu yayının teşvik desteği, 2015 - 2016
Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler
TMMOB-Gıda Mühendisleri Odası, Üye, 2008 - Devam Ediyor
Bilimsel Hakemlikler
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, SCI Kapsamındaki Dergi, Ocak 2019
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD ENGINEERING, SCI Kapsamındaki Dergi, Ocak 2019
FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING, SCI Kapsamındaki Dergi, Ocak 2018
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, SCI Kapsamındaki Dergi, Ocak 2018
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING, SCI Kapsamındaki Dergi, Ocak 2016
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, SCI Kapsamındaki Dergi, Ocak 2016
FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY, SCI Kapsamındaki Dergi, Şubat 2015
FOOD BİOSCİENCE, SCI Kapsamındaki Dergi, Ocak 2015
FOOD CHEMISTRY, SCI Kapsamındaki Dergi, Ocak 2015
JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING, SCI Kapsamındaki Dergi, Ocak 2015
african journal and biotechnology, SCI Kapsamındaki Dergi, Kasım 2013
Metrikler
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
4. Kent Sorunları Sempozyumu, Davetli Konuşmacı, Adana, Türkiye, 2019
Akademi Dışı Deneyim
OHIO STATE UNIVERSITY