Eğitim Bilgileri
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorDoktora
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri, Türkiye
2021 - 2025
2021 - 2025Yüksek Lisans
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri, Türkiye
2017 - 2021
2017 - 2021Lisans
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri, Türkiye
Yaptığı Tezler
2025
2025Yüksek Lisans
Organik gübre uygulamasının tatlı sorgum (Sorghum bicolor L. Moench) bitkisinde yem, biyoetanol ve biyogaz üretimine etkisi
Çukurova Üniversitesi
Araştırma Alanları
Tarla Bitkileri
Biyoyakıt Bitkileri
Yem Bitkileri Yetiştiriciliği ve Islahı
Organik tarım
Makaleler
Tümü (5)
SCI-E, SSCI, AHCI (3)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (3)
Scopus (3)
TRDizin (2)
2025
20251. Harvest Time Optimization for Biomass Productivity and Combustion Quality of Tall Wheatgrass in a Semi-Arid Mediterranean Environment
NAZLI R. İ., Polat M., ÇAVDAR A. S., Tansi V.
GCB Bioenergy
, cilt.17, sa.4, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20252. Seasonal dynamics of biomass productivity, combustion quality, and nutrient translocation in bulbous canary grass (Phalaris aquatica L.) in a semiarid Mediterranean environment
NAZLI R. İ., Polat M., ÇAVDAR A. S., Tansi V.
Turkish Journal of Agriculture and Forestry
, cilt.49, sa.2, ss.333-344, 2025 (SCI-Expanded)
2024
20243. Assessment of Sweet Sorghum Genotypes for Bioethanol Production Potential and Bagasse Combustion Characteristics in a Semi-Arid Mediterranean Climate
NAZLI R. İ., Aslankaciran C., Yang D., Liaqat W., Polat M., ÇAVDAR A. S., et al.
Agronomy
, cilt.14, sa.11, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20234. Yield and Quality Traits of Black Cumin (Nigella sativa L.) Genotypes in Response to the Different Sowing Dates
Barut M., Çavdar A. S., Tansı L. S., Karaman Ş.
Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology
, cilt.11, sa.12, ss.2276-2287, 2023 (TRDizin)
2022
20225. Variation in Essential Oil Content and Chemical Composition of Rosemary (Rosmarinus officinalis L.) at Various Growth Stages in the Mediterranean Region
Barut M., Cavdar A. S., Tansi L. S., Karaman S.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.10, sa.10, ss.1862-1870, 2022 (TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
20251. Farklı Tohumluk Oranlarında Ekilen Gelemen Üçgülü ile Arpa Karışımlarının Ot Verimi, Kalite Karakteristikleri ve Yabancı Ot Kontrolü Üzerindeki Etkisi
Tarhan M., Çavdar A. S., Gökten A., Nazlı R. İ., Dönmez H. B.
18. INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCES and RURAL DEVELOPMENT, Konya, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2025, ss.354-367, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2023
20231. Medicinal Legumes in Turkey: A Gift of Nature for Bios
Barut M., Çavdar A. S., Tansı L. S.
Legumes Biofortification, Muhammad Azhar Nadeem,Faheem Shehzad Baloch,Sajid Fiaz,Muhammad Aasim,Ephrem Habyarimana,Osman Sönmez,Nusret Zencirci, Editör, Springer Nature, Adana, ss.481-506, 2023
Desteklenen Projeler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorÇukurova Koşullarında Farklı Azot Dozu Uygulamalarının Biryıllık Çim Çeşitlerinde Ot Verimi ve Ot Kalitesi Üzerinde Etkilerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
DÖNMEZ H. B. (Yürütücü), ÇAVDAR A. S., GÖKTEN A., NAZLI R. İ.
2022 - 2025
2022 - 2025Teksel seleksiyon yöntemi yoluyla elde edilmiş tatlı sorgum Sorghum bicolor L Moench hatlarının Çukurova koşullarında biyoetanol biyogaz ve yem üretim potansiyellerinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
NAZLI R. İ. (Yürütücü), ÇAVDAR A. S., TANSI V.