Eğitim Bilgileri
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorDoktora
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri, Türkiye
2021 - 2025
2021 - 2025Yüksek Lisans
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri, Türkiye
2017 - 2021
2017 - 2021Lisans
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri, Türkiye
Araştırma Alanları
Tarla Bitkileri
Biyoyakıt Bitkileri
Yem Bitkileri Yetiştiriciliği ve Islahı
Organik tarım
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2025
2025Harvest Time Optimization for Biomass Productivity and Combustion Quality of Tall Wheatgrass in a Semi-Arid Mediterranean Environment
NAZLI R. İ., Polat M., ÇAVDAR A. S., Tansi V.
GCB Bioenergy
, cilt.17, sa.4, 2025 (SCI-Expanded)
2024
2024Assessment of Sweet Sorghum Genotypes for Bioethanol Production Potential and Bagasse Combustion Characteristics in a Semi-Arid Mediterranean Climate
NAZLI R. İ., Aslankaciran C., Yang D., Liaqat W., Polat M., ÇAVDAR A. S., et al.
Agronomy
, cilt.14, sa.11, 2024 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2023
2023Yield and Quality Traits of Black Cumin (Nigella sativa L.) Genotypes in Response to the Different Sowing Dates
Barut M., Çavdar A. S., Tansı L. S., Karaman Ş.
Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology
, cilt.11, sa.12, ss.2276-2287, 2023 (Hakemli Dergi)
2022
2022Variation in Essential Oil Content and Chemical Composition of Rosemary (Rosmarinus officinalis L.) at Various Growth Stages in the Mediterranean Region
Barut M., Cavdar A. S., Tansi L. S., Karaman S.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.10, sa.10, ss.1862-1870, 2022 (Hakemli Dergi)
Desteklenen Projeler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorÇukurova Koşullarında Farklı Azot Dozu Uygulamalarının Biryıllık Çim Çeşitlerinde Ot Verimi ve Ot Kalitesi Üzerinde Etkilerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
DÖNMEZ H. B. (Yürütücü), ÇAVDAR A. S., GÖKTEN A., NAZLI R. İ.
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam Ediyor